ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Sebastien Loeb επικράτησε στην ΕΔ 7 «Βωξίτες»

Ο Sebastien Loeb επέστρεψε κάνοντας μια ειδική χωρίς λάθη και καλή ταχύτητα, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο, αλλά ανακτώντας και την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Sebastien Loeb επικράτησε στην ΕΔ 7 «Βωξίτες»

Ο Sebastien Loeb επέστρεψε κάνοντας μια ειδική χωρίς λάθη και καλή ταχύτητα, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο, αλλά ανακτώντας και την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Η τελευταία ειδική διαδρομή της Παρασκευής, της δεύτερης μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, είναι οι «Βωξίτες». Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές διαδρομές του Ακρόπολις. Η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου δόθηκε το απόγευμα 17:53.

Εδώ ο Sebastien Loeb επανήρθε και οδηγώντας με απόλυτη συγκέντρωση, χωρίς κανένα λάθος, επιθετικά όσον έπρεπε, έκανε τον καλύτερο χρόνο με 13:50,5. Καλή ήταν και η προσπάθεια του D. Sordo, ο οποίος στα τρία πρώτα κομμάτια της ειδικής έκανε καλύτερο χρόνο από τον Γάλλο, αλλά στη συνέχεια έχασε περισσότερο από όσο είχε κερδίσει, μένοντας πίσω κατά 4,2 δευτερόλεπτα.

Ο O. Tanak ήταν αυτός που είχε θέσει τον πήχη ψηλά, αφού μέχρι να μπει ο S. Loeb κράταγε τον πρώτο χρόνο στην ειδική «Βωξίτες», με χρόνο 1:36,4. Ο G. Greensmith έμεινε τέταρτος, δηλώνοντας ότι «ήταν μια δύσκολη ειδική, αλλά χαίρομαι με το αποτέλεσμα της ημέρας».

Ο Loubet δεν κατάφερε να κάνει το «τρία στη σειρά», χάνοντας αρκετό χρόνο σε αυτή την ειδική, λόγω προβλήματος στα φρένα και μένοντας έτσι 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον S. Loeb, αλλά και 1,7 δευτερόλεπτα πίσω συνολικά, όσον αφορά στη γενική κατάταξη.

Αναμφίβολα όμως είχε μια εξαιρετική εμφάνιση και μαζί με τον άλλο Γάλλο, τον Sebastien Loeb, αλλά και την M-Sport ήταν οι πρωταγωνιστές της  δεύτερης μέρας. Εξάλλου είναι αυτοί που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις με εύθραυστη διαφορά.

Ο E. Lappi με Toyota έκανε τον έκτο χρόνο στους «Βωξίτες» και είναι αυτός που ακολουθεί στη γενική τους δύο Γάλλους, με διαφορά 8,7 δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

Στις επόμενες τρεις θέσεις, τέταρτη, πέμπτη και έκτη της γενικής κατάταξης, βρίσκονται ισάριθμα Hyundai. Πρώτος εξ αυτών και στην τέταρτη θέση είναι ο T. Neuville, μία πιο κάτω είναι ο D. Sordo και στην έκτη ο O. Tanak. Όσον αφορά την ειδική «Βωξίτες» οι τρεις παραπάνω τερμάτισαν στις θέσεις 5, 2 και 3 αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των οδηγών

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN 

«Αύριο θα προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Σε αυτή την ειδική προσπάθησα απλώς να τερματίσω. Το αυτοκινητο άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα από το μέσο της ειδικής».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Πίεσα πολύ για μια καλή θέση αύριο, αλλά όλες οι ειδικές ήταν ανηφορικές και δεν έχουμε υβριδικό σύστημα. Κουβαλάω 100 κιλά χωρίς λόγο. Έκανα ό,τι μπορούσα».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Είμαι χαρούμενος που τελειώσαμε τη μέρα. Αύριο η θεση μας θα είναι καλύτερη, οπότε θα το ευχαριστηθούμε περισσότερο. Το αυτοκίνητο ήταν καλό και νομίζω πως θα το απολαύσουμε ακόμα περισσότερο αύριο».

#33 Elfyn EVANS Scott MARTIN 

«Ήταν δύσκολα. Ήταν λίγο καλύτερα εδώ, αλλά μας έλειπε η πρόσφυση. Δεν ξέρω».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Πάλευα όλη την ημέρα, δεν το απόλαυσα.Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τους χρόνους μου, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Είμαι απογοητευμένος, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα».

#42 Craig BREEN / Paul NAGLE 

«Η τσιμούχα της πόρτας έφευγε από τη θέση της και κολλούσε συνέχεια στο χέρι μου. Έτσι πάει όλη η μέρα».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Είμαι ευχαριστημένος, για να πω την αλήθεια. Οδήγησα αρκετά καλά».

#19 Sébastien LOEB / Isabelle GALMICHE

«Αποφάσισα να πιέσω πολύ στην τελευταία ειδική. Έχασα χρόνο στην τελευταία, έπρεπε να τελειώσω με καλό ρυθμό».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA

«Κάναμε κάποιες αλλαγές, γνωρίζω την ειδική, πίεσα, ήθελα να μείνω ψηλά. Είναι καλό το αυτοκίνητο, αλλά η προηγούμενη ειδική ήταν στενή και γλιστρούσε. Δεν ήταν πολύ καλή μέρα, αλλά είμαστε εδώ».

#44 Gus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON

«Είμαι χαρούμενος. Κάθε φορά που πατούσα φρένο, το πεντάλ πήγαινε στο πάτωμα. Δύσκολη ειδική, δεν πήγαμε άσχημα».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS 

«Ειχαμε πρόβλημα με τα φρένα στην αρχή και με το σύστημα διεύθυνσης στο τέλος. Είμαι χαρούμενος, χάσαμε την πρώτη θέση για πολύ λίγο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, να παλεύω για την κορυφή με τον Sebastien Loeb».

ΣΧΟΛΙΟ

Με έναν εντυπωσιακό χρόνο στην τελευταία ειδική της ημέρας, ο Sebastien Loeb ανέκτησε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Κατά 1,7 δλ. πίσω από τον εννέα φορές Πρωταθλητή βρίσκεται ο Pierre-Louis Loubet, μπροστά από τον Esapekka Lappi.

 

Ακολουθεί η κατάταξη των 10 πρώτων μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!