O Jenson Button θα συμμετάσχει σε 3 αγώνες NASCAR

O πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, θα συμμετάσχει σε τρεις αγώνες NASCAR της φετινής σεζόν, και θα αντιμετωπίσει τον Kimi Raikkonen στο Austin.

O Jenson Button θα συμμετάσχει σε 3 αγώνες NASCAR

O πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, θα συμμετάσχει σε τρεις αγώνες NASCAR της φετινής σεζόν, και θα αντιμετωπίσει τον Kimi Raikkonen στο Austin.

Έπειτα από την ανακοίνωση ότι ο Kimi Raikkonen θα επιστρέψει στο NASCAR Cup Series στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο Circuit of the Americas, στο Austin του Τέξας στις 26 Μαρτίου, τώρα αποκαλύφθηκε ότι άλλος ένας πρώην Πρωταθλητής της Formula 1, ο Jenson Button, συγκαταλέγεται μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο 43χρονος Βρετανός Πρωταθλητής της F1 το 2009, που μπήκε πρόσφατα στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, θα κάνει το ντεμπούτο του σε οποιαδήποτε κατηγορία του NASCAR στον αγώνα του Austin, οδηγώντας το Ford Mustang #15 της Rick Ware Racing. Πέραν αυτού του αγώνα, ο Button θα συμμετάσχει και στον αγώνα στο σιρκουί πόλης του Σικάγο στις 2 Ιουλίου καθώς και στον αγώνα που θα διεξαχθεί στην εσωτερική χάραξη -και όχι την οβάλ- της πίστας της Ινδιανάπολης στις 13 Αυγούστου.

Το ντεμπούτο του Button στο NASCAR θα πραγματοποιηθεί πριν τον αγώνα 24 Ωρών του Le Mans, όπου ο Βρετανός θα μοιραστεί με τον Αμερικανό Jimmie Johnson, 7 φορές Πρωταθλητή του NASCAR Cup Series, και τον Γερμανό Mike Rockenfeller, πρώην Πρωταθλητή του DTM (2013), και νικητή των 24 Ωρών του Le Mans το 2010, ένα τροποποιημένο Next Gen Cup αυτοκίνητο της Hendrick Motorsports, της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του NASCAR.

Η ειδική συμμετοχή στις 23 Ώρες του Le Mans θα πραγματοποιηθεί υπό τους κανονισμούς της συμμετοχής Garage 56 για πρωτοποριακές τεχνολογίες. Ο Button, που έχει δοκιμάσει τώρα το αυτοκίνητο στο Sebring, την Daytona και το Austin, δήλωσε: «Την πρώτη φορά που μπήκα στο αυτοκίνητο του Garage 56, είπα: ‘Τι έκανα; Αυτό είναι τόσο διαφορετικό’. Αυτό κράτησε περίπου τέσσερις γύρους».

«Μετά είπα, ‘Περίμενε, είναι άλλο ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Έχει τέσσερα λάστιχα που έρχονται σε επαφή με την άσφαλτο. Είναι ένα μηχανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι ακόμα καλύτερο για μάθηση. Μου άρεσε πραγματικά η πρόκληση. Ένα αυτοκίνητο NASCAR Cup Series έχει πολύ λιγότερο αεροδυναμικό φορτίο και είναι πολύ βαρύτερο, αλλά το αυτοκίνητο Garage 56 μου έδωσε μια ιδέα για το πώς θα είναι, κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο».

«Ξέρω ότι στον πρώτο μου αγώνα δεν προβλέπεται να καταταγώ στην πρώτη θέση και δεν αναμένεται να παλέψω για τη νίκη. Σέβομαι πολύ τους οδηγούς που αγωνίζονται στο Cup Series. Υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο εκεί, είτε πρόκειται για οβάλ είτε για σιρκουί πόλης. Πριν από δέκα χρόνια, ο κόσμος έλεγε ότι οι οδηγοί του NASCAR δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μια πίστα, αλλά νομίζω ότι έχουν αποδείξει ότι μπορούν».

«Κάθε φορά που ένας πρώην οδηγός της F1 μπαίνει σε ένα stock car αυτές τις μέρες, δυσκολεύεται αρχικά. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να αναπτύξουν ταχύτητα, οπότε δεν περιμένω να είμαι αμέσως μπροστά. Για αυτό, το να κάνω περισσότερους από έναν αγώνες είναι πραγματικά σημαντικό για εμένα, ώστε να μπορέσω να αντλήσω το μέγιστο από τον εαυτό μου και το αυτοκίνητο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!