F1: Ο Jenson Button στο βιβλίο ρεκόρ Guinness

O Πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, μπήκε στο βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα των αντανακλαστικών του.

F1: Ο Jenson Button στο βιβλίο ρεκόρ Guinness

O Πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, μπήκε στο βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα των αντανακλαστικών του.

To όνομα του Βρετανού Jenson Button, Πρωταθλητή της Formula 1 το 2009, μπήκε στο βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ Guinness, αλλά όχι για τα αποτελέσματά του στις πίστες. Ο Button μπήκε στο γνωστό βιβλίο ρεκόρ για τα ταχύτατα αντανακλαστικά του στον πίνακα Batak. Ενώπιον ενός επίσημου κριτή του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness, ο Button πέτυχε νέο ρεκόρ, σβήνοντας 58 φώτα στον πίνακα Batak μέσα σε 30 δλ., ξεπερνώντας την επίδοση του προηγούμενου κατόχου του, Arshia Shahriarhi, ο οποίος το 2019 είχε σβήσει 56 φώτα, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο πίνακας Batak είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά για τη βελτίωση της ταχύτητας αντιδράσεων και του συντονισμού μεταξύ ματιών και χεριών των οδηγών της Formula 1. O πίνακας αποτελείται από φώτα που ανάβουν σε τυχαίους συνδυασμούς και ο χρήστης καλείται να τα πατήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να σβήσουν.

Αυτή η άσκηση χρησιμοποιείται για να ελέγξει την ικανότητα γρήγορων αντιδράσεων και εξασκεί την περιφερειακή όραση. Ο Jenson Button δήλωσε: «Είναι πάντα ωραίο να προσθέτεις ένα νέο τρόπαιο στη συλλογή και να μπαίνεις στο βιβλίο ρεκόρ Guinness. Έκανα το ανεπίσημο ρεκόρ μου σε ηλικία 20 ετών, οπότε είναι ωραίο να το βλέπω να επιβεβαιώνεται 20 χρόνια αργότερα».

Η κριτής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες Joanne Brent δήλωσε: «Έχω δει αμέτρητες προσπάθειες ρεκόρ και μπορώ να πω ότι το επίτευγμα του Button να σβήσει 58 φώτα Batak σε 30 δευτερόλεπτα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Η κατάρριψη αυτού του ρεκόρ απαιτεί όχι μόνο αστραπιαίο χρόνο αντίδρασης, αλλά και την ικανότητα να διατηρεί κανείς τη συγκέντρωσή του, και να βασίζεται στην περιφερειακή όραση. Είναι μια απόδειξη της ικανότητάς του ως οδηγού αγώνων και χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η κατάρριψη ρεκόρ απαιτεί όχι μόνο σωματική ικανότητα, αλλά και πνευματική πειθαρχία και στρατηγική».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!