F1: Ο Drugovich αντικατατάτης του Stroll αν δεν αγωνιστεί

Η ομάδα της Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο Felipe Drugovich θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Lance Stroll στο GP Μπαχρέιν, αν ο Καναδός δεν έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν της Formula 1.

F1: Ο Drugovich αντικατατάτης του Stroll αν δεν αγωνιστεί

Η ομάδα της Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο Felipe Drugovich θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Lance Stroll στο GP Μπαχρέιν, αν ο Καναδός δεν έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν της Formula 1.

Ο Lance Stroll τραυματίστηκε σε ποδηλατικό ατύχημα στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τη φετινή σεζόν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον καρπό του Καναδού, αλλά η ομάδα δεν έχει αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του τραυματισμού. Έχει αναφερθεί ότι ο Stroll έχει επισκεφθεί τον παγκοσμίου φήμης ορθοπεδικό χειρούργο Xavier Mir, που έχει ασχοληθεί και με αναβάτες του MotoGP και την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τον προσομοιωτή της Aston Martin για να αξιολογηθεί η κατάστασή του.

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα δώσει στον Stroll κάθε ευκαιρία να αγωνιστεί, εν αναμονή της ανάρρωσης από τον τραυματισμό του. Σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, στο GP Μπαχρέιν, τότε ο εφεδρικός οδηγός της ομάδα και περυσινός Πρωταθλητής της Formula 2, ο Βραζιλιάνος Felipe Drugovich, θα τον αντικαταστήσει, έχοντας οδηγήσει την AMR23 στις δοκιμές εξέλιξης του Sakhir.

Όσον αφορά την επιστροφή του Stroll, o Κrack δήλωσε: «Ειλικρινά δεν ξέρω σε αυτό το σημείο. Προφανώς το πρώτο μας σχέδιο είναι να έχουμε τον Lance πίσω στο μονοθέσιο, αλλά πρέπει να περιμένουμε τι θα πει ο ίδιος και οι γιατροί την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχουν ορισμένα όρια που πρέπει να τηρήσεις για τη FIA, και θα το σεβαστούμε αυτό. Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες».

«Είναι όπως στο ποδόσφαιρο, έχεις παίκτες που είναι λίγο τραυματισμένοι και περιμένεις την τελευταία στιγμή και μετά αποφασίζεις αν μπορούν να παίξουν ή όχι. Το εναλλακτικό σχέδιο πρέπει να το αποφασίσουμε. Έχουμε κάποιες επιλογές, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε το εναλλακτικό σχέδιο όταν το αρχικό δεν είναι εφικτό. Είναι πολύ απλό. Μπορεί ο Lance να οδηγήσει ή όχι;» Ο Krack επιβεβαίωσε ότι ο Stroll δεν έχει οδηγήσει στον προσομοιωτή της ομάδας μετά το ατύχημα: «Όχι ακόμα, αλλά θα πάει. Είναι το πρώτο βήμα».

Η φόρμα της Aston Martin αποτέλεσε την έκπληξη και το επίκεντρο των συζητήσεων στο paddock του Sakhir κατά τη διάρκεια του τριήμερου τεστ προετοιμασίας. Εκτιμάται ότι είναι η 4η πιο δυνατή ομάδα αυτή τη στιγμή και ενδέχεται να αποτελεί απειλή για τις Mercedes και Ferrari. Ωστόσο, η βρετανική ομάδα ενδέχεται να έχει ακόμη περισσότερη απόδοση να ξεκλειδώσει, καθώς όπως ανέφερε ο Fernando Alonso, που προσχώρησε φέτος στην Aston Martin από την Alpine, η απουσία του Stroll, που γνώριζε το περυσινό μονοθέσιο, είχε αρνητική επίδραση.

Ο Alonso δήλωσε: «Νομίζω ότι μας λείπει, επειδή κάποια από τα σχόλιά μου, τα συναισθήματά μου με το μονοθέσιο, ποτέ δεν ξέρουμε αν είμαι μόνο εγώ σε μια νέα ομάδα και ένα νέο μονοθέσιο. Ίσως είναι απλά ένα πράγμα της Aston Martin, που ο Lance θα μπορούσε να το εντοπίσει. Έτσι, η αίσθηση του πεντάλ του φρένου, η υποβοήθηση του τιμονιού, όλα αυτά τα πράγματα, δεν ξέρω αν αυτό είναι κληρονομιά της ομάδας ή αν είναι απλά καινούργιο σε αυτό το μονοθέσιο. Οπότε… ναι, δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς αυτόν, ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει πολύ σύντομα».

«Ήταν μία πολύ σημαντική, πολύ ωραία εβδομάδα. Αισθανόμαστε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να αντλήσουμε από το μονοθέσιο, για τα οποία δεν είχαμε ακόμα χρόνο στις δοκιμές. Το μονοθέσιο ήταν καλό και τις τρεις ημέρες. Πειραματιστήκαμε λίγο, με πολύ διαφορετικές κατευθύνσεις στο στήσιμο. Και πάντα βρίσκαμε θετικά στοιχεία σε αυτές».

«Έτσι, υπάρχει μια σαφής ένδειξη ότι πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία σε πολλά πράγματα σε αυτό το μονοθέσιο σε σχέση με το περυσινό. Και αυτό, προφανώς, είναι κατά κάποιο τρόπο ανησυχητικό, επειδή θα χρειαστούμε μερικούς αγώνες για να βελτιστοποιήσουμε το πακέτο και να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες του μονοθεσίου». Στην εντυπωσιακή προσομοίωση αγώνα του Alonso την τελευταία ημέρα των δοκιμών, η καταπόνηση των ελαστικών ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν που είχε προβλέψει η ομάδα.

O Mike Krack δήλωσε ότι τα σχόλια του Alonso «είναι απίστευτα εποικοδομητικά. Οι αλλαγές που εφαρμόσαμε είχαν θετική ανταπόκριση. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε το στιλ οδήγησης του Fernando και τι θέλει από το μονοθέσιο». Συνεπώς ο Ισπανός θα χρειαστεί και αυτός ορισμένους αγώνες μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως στο καινούργιο του μονοθέσιο. Η Aston Martin έχει προετοιμάσει ένα επιθετικό πρόγραμμα εξέλιξης για το 2023, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Dan Fallows να αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα αλλάξουν τα 2/3 του μονοθεσίου.

F1 - Fernando Alonso (Aston Martin), Τεστ Μπαχρέιν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!