F1: H Williams ψάχνει και επικεφαλής αεροδυναμικής

Ο James Vowles, που ανέλαβε επικεφαλής της Williams, αποκάλυψε ότι η βρετανική ομάδα της Formula 1 αναζητά, πέραν από τεχνικό διευθυντή, και επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής.

F1: H Williams ψάχνει και επικεφαλής αεροδυναμικής

Ο James Vowles, που ανέλαβε επικεφαλής της Williams, αποκάλυψε ότι η βρετανική ομάδα της Formula 1 αναζητά, πέραν από τεχνικό διευθυντή, και επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής.

H πρώτη εμφάνιση του James Vowles ενώπιον των δημοσιογράφων ως επικεφαλής της ομάδας της Williams, έδωσε μια ένδειξη της τεράστιας αποστολής που αντιμετωπίζει στην αναδιάρθρωσή της. Ο Βρετανός, που ήρθε από τη Mercedes (όπου ήταν επικεφαλής στρατηγικής), ανέλαβε τη Williams μόλις την περασμένη Δευτέρα, αποκάλυψε ότι πέραν από τεχνικό διευθυντή, η βρετανική ομάδα αναζητά και επικεφαλής αεροδυναμικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο David Wheater, που κατείχε αυτό το ρόλο, έχει αποχωρήσει από τη Williams περίπου την ίδια χρονική στιγμή μαζί με τον πρώην CEO, Jost Capito και τον τεχνικό διευθυντή Francois-Xavier Demaison, τον περασμένο Δεκέμβριο. Έκτοτε, ο Γερμανός έχει δηλώσει ότι επρόκειτο για κανονική εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς το σχέδιο ήταν εξαρχής να παραμείνει στην ομάδα για 2-3 χρόνια.

Όταν ο James Vowles ρωτήθηκε για τις προτεραιότητές του στον καινούργιο του ρόλο στη Williams, απάντησε: «Νομίζω ότι το κύριο πράγμα είναι πως δεν έχουμε τη δομή που απαιτείται τεχνικά, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που έγιναν. Το πρώτο πράγμα είναι να βάλουμε στη θέση τους ένα σωστό σύνολο δομών, όσον αφορά τον τεχνικό διευθυντή, τον επικεφαλής της αεροδυναμικής. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα, γιατί σαφώς ένας οργανισμός τα χρειάζεται αυτά για να προχωρήσει μπροστά».

«Έτσι, υπάρχει ένας ισχυρός οργανισμός και ενεργεί χωρίς τεχνικό διευθυντή. Καθώς μιλάμε σήμερα, υπάρχει ένα μονοθέσιο στην πίστα, έχει κατασκευαστεί. Έκαναν απίστευτη δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να το πετύχουν αυτό. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση κάποιου, αλλά για μακροπρόθεσμη, και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το σωστό άτομο στη θέση».

«Δεν πρόκειται να βιαστούμε να πάρουμε μια απόφαση, το κλειδί είναι να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε το άτομο που ταιριάζει στον οργανισμό μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι εδώ. Προφανώς πέρασαν δύσκολα τα τελευταία 15 περίπου χρόνια, λόγω των συνθηκών, της έλλειψης επενδύσεων και άλλων λόγων».

«Αλλά μπορείς ακόμα να πεις ότι το ίδιο επίπεδο πάθους που μοιράζονται, ανεξάρτητα από τη θέση που βρισκόμαστε στο grid, υπάρχει και είναι διαθέσιμο στην ομάδα. Το ίδιο και η δουλειά, δηλαδή ό,τι χρειάζεται πραγματικά για να προχωρήσεις μπροστά. Απλά πρέπει να καταλάβω πού βρίσκεται η Williams».

«Είχα πραγματικά το πλεονέκτημα, να βρίσκομαι σε έναν οργανισμό όπου αν χρειαζόσουν κάτι, το ζητούσες και σου το παρείχαν. Είχαμε ό,τι μπορούσες να φανταστείς. Και είναι μια έντονη αντίθεση σε σχέση με πού βρίσκομαι τώρα. ειδικά σε ένα περιβάλλον με ανώτατο όριο εξόδων, όπου είναι δύσκολο να ζητήσεις ή ακόμα και να πληρώσεις αυτό που χρειάζεσαι».

F1 - Alex Albon (Williams)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!