WRC – Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Εξελίσσεται σε μάχη Ogier-Rovanpera

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα δρώμενα του Σαββάτου στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το οποίο εξελίσσεται σε μάχη μεταξύ του Sebastien Ogier και του περυσινού Πρωταθλητή Kalle Rovanpera.

O Sebastien Ogier εξακολουθεί να προηγείται στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το οποίο προσπαθεί να κερδίσει για 9η φορά, κάτι που θα αποτελέσει νέο ρεκόρ για το θρυλικό αγώνα. Ωστόσο, ο team-mate του Γάλλου στην Toyota, Kalle Rovanpera έχει μειώσει τη διαφορά που τους χωρίζει σε από 36 δλ. την Πααρασκευή σε 16 δλ., πιέζοντας όσο μπορεί. Από τον πλευρά του, ο Γάλλος 8 φορές Πρωταθλητής είχε την πολυτέλεια να ακολουθήσει πιο συντηρητικό ρυθμό, προσπαθώντας να αποφύγει τον κίνδυνο

Ο Rovanpera κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην τελευταία ειδική της ημέρας, τη 14η του αγώνα (Ubraye – Entrevaux), στην οποία ο Φινλανδός κινήθηκε 9,8 δλ. ταχύτερα από τον Ogier. Ο Rovanpera είχε κινηθεί ταχύτερα σε 2 από τις 3 πρωινές ειδικές του Σαββάτου, συμπληρώνοντας 100 νίκες σε ΕΔ στην καριέρα του στο WRC. Ο Ogier επικράτησε στην άλλη πρωινή ειδική διαδρομή, ενώ το απόγευμα ο Thierry Neuville επικράτησε στις άλλες δύο απογευματινές ειδικές της ημέρας και ήταν οι πρώτες που κέρδισε η Hyundai φέτος.

Ο Νeuville δήλωσε: «Είχαμε καλό ρυθμό για να είμαι ειλικρινής, αλλά στις γρήγορες στροφές δεν έχω πλευρική πρόσφυση και απλά γλιστράω. Στα στενά τμήματα είμαστε μια χαρά. Είχαμε μία καλή ειδική, αλλά είχαμε ένα τεράστιο άλμα και αισθάνομαι λίγο πόνο στην πλάτη. Ήμασταν λίγο στο όριο και μερικές φορές πάνω από το όριο». Ο Neuville βρίσκεται 32 δλ. πίσω από τον Ogier και έχοντας πιέσει αρκετά, ο Βέλγος έχει καταφέρει να βρεθεί 24,5 δλ. εμπρός από τον άλλο οδηγό της Toyota, τον Elfyn Evans, o οποίος εξακολουθεί να ανακάμπτει από την αστοχία ελαστικού της Παρασκευής.

Ο Ουαλός ανέβηκε στην 4η θέση επωφελούμενος των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Ott Tanak με την αντλία υποβοήθησης του τιμονιού του Ford Puma της M-Sport στις ΕΔ10 και ΕΔ11 και έχασε 20 δλ. Πρόβλημα στο ίδιο σύστημα αντιμετώπισε εχθές και o team-mate του, Pierre-Louis Loubet, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη εγκατάλειψη αυτοκινήτου Rally1 στην 1η ειδική του Σαββάτου (Le Fugeret – Thorame-Haute), αφότου αιφνιδιάστηκε από το παγωμένο οδόστρωμα πριν από μια γέφυρα. Το πίσω δεξιό μέρος του Ford του Γάλλου χτύπησε στις μπαριέρες και υπέστη σημαντικές ζημιές στην ανάρτηση.

O Tanak βρέθηκε στην 5η θέση, εμπρό από τον Takamoto Katsuta. O Ιάπωνας με το 4ο Toyota GR Yaris κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Dani Sordo, στην 6η θέση της γενικής κατάταξης. Στο ντεμπούτο του με τη Hyundai, ο Esapekka Lappi ήταν άτυχος, καθώς στην πρώτη απογευματινή ειδική διαδρομή είχε αστοχία πίσω ελαστικού, χάνοντας χρόνο, για να πέσει πάλι στην 8η θέση.

Στην κατηγορία WRC2, ο Ρώσος Nikolay Gryazin εξακολουθεί να προηγείται με το Skoda Fabia , αλλά μία αστοχία ελαστικού έχει μειώσει το προβάδισμά του επί του Γάλλου Yohan Rossel με το Citroen C3 της PH Sport, στα 15,2 δλ. O αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με τη διεξαγωγή 4 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 67,88 χλμ.

WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Γενική κατάταξη έπειτα από την ΕΔ14

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!