WRC – Ράλλυ Μοντε Κάρλο: O Sebastien Ogier κυρίαρχος

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπου ο Sebastien Ogier προηγείται με διαφορά 36 δλ. επί του Kalle Rovanpera.

O Sebastien Ogier, με το 3ο αυτοκίνητο της Toyota, έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Ο Γάλλος ήταν νικητής των δύο ειδικών διαδρομών της Πέμπτης και επικράτησε επίσης σε 4 από τις 6 της Παρασκευής για να αναπτύξει διαφορά 36 δλ. Ούτε πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα του GR Yaris του Ogier που εμφανίστηκε στην 4η ειδική διαδρομή δεν κατάφερε να ανακόψει το ρυθμό του Γάλλου, ο οποίος πίεζε ακόμα περισσότερο για να αναπληρώσει την απώλεια απόδοσης.

Αρχικά, ο έτερος οδηγός της Toyota, Elfyn Evans ήταν ο κοντινότερος διώκτης του Sebastien Ogier, ωστόσο ο Ουαλός είχε αστοχία δεξιού πίσω ελαστικού και έχασε 42 δλ., για να πέσει από τη 2η στην 5η θέση. Ο Kalle Rovanpera τη… γλίτωσε φθηνά με μία απαλή επαφή με τις μπαριέρες στην 5η ειδική διαδρομή και κατάφερε να συνεχίσει χωρίς πρόβλημα, με μικρή ζημιά στο πίσω προφυλακτήρα.

Ο Φινλανδός Πρωταθλητής κατάφερε να περάσει εμπρός από τον Thierry Neuville στην πρώτη ειδική του απογεύματος. Σε αυτήν (Roure / Roubion / Beuil 2) επικράτησε ο Evans, σπάζοντας το σερί πέντε συνεχόμενων νικών σε ειδικές του Ogier. Οι μηχανικοί της Toyota είχαν καταφέρει να διορθώσουν το πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα με τη χρήση φορητών υπολογιστών.

Ο Neuville βρίσκεται μόλις 1,9 δλ. πίσω από τον Rovanpera σε μία συναρπαστική μάχη για τη 2η θέση, με τον Φινλανδό να κερδίζει την τελευταία ειδική της ημέρας, όπου ο Ogier -έχοντας επικρατήσει και πάλι στην προηγούμενη- είχε ακολουθήσει πιο συντηρητικό ρυθμό, λόγω αυξημένου κινδύνου αστοχιών ελαστικών. Η Toyota έχει κερδίσει όλες τις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο μέχρι στιγμής.

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης έχει βρεθεί με ο Ott Tanak, ο οποίος έπειτα από τα προβλήματα με το κιβώτιο την Πέμπτη, προσπαθεί ακόμα να βρει το ιδανικό στήσιμο του Ford Puma της M-Sport. O Εσθονός βρίσκεται 16,3 δλ. πίσω από τη μάχη για τη 2η θέση και έχει προβάδισμα 8,1 δλ. επί του Elfyn Evans, ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση.

Οι οδηγοί της Hyundai δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου τους. Ο Neuville δήλωσε ότι τα έδωσε όλα και ο Dani Sordo (Hyundai) βρίσκεται στην 6η θέση, εμπρός από τον Takamoto Katsuta (Toyota) και τον Esapekka Lappi (Hyundai), o οποίος δήλωσε: «Όλα είναι εντάξει τώρα, εκτός από τους χρόνους. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί το αυτοκίνητο είναι καλό και η οδήγηση είναι εντάξει. Είμαι απογοητευμένος».

Ο άλλος οδηγός της M-Sport, Pierre-Louis Loubet, έχασε την υποβοήθηση στο τιμόνι και πάλευε με όλη του τη δύναμη να το στρίψει, για να πέσει εκτός της πρώτης εικοσάδας. Στο WRC2, ο Ρώσος Nikolay Gryazin με το Skoda Fabia της Toksport ολοκλήρωσε την ημέρα με προβάδισμα 27,9 δλ. επί του Yohan Rossel με το Citroen C3 της PH Sport. Το Σάββατο τα πληρώματα θα καλύψουν 117,8 αγωνιστικά χλμ. χωρισμένα σε 6 ειδικές διαδρομές.

WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2023, Γενική κατάταξη έπειτα από την ΕΔ8

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!