Το πρώτο ηλεκτρικό Abarth 500 σε δοκιμές

Το αμιγώς ηλεκτρικό 500 φοράει τα σήματα της Abarth και βγαίνει στο δρόμο για δοκιμές εξέλιξης.

Το πρώτο ηλεκτρικό Abarth 500 σε δοκιμές

Το αμιγώς ηλεκτρικό 500 φοράει τα σήματα της Abarth και βγαίνει στο δρόμο για δοκιμές εξέλιξης.

Το μέλλον της Abarth είναι ηλεκτρικό και για πρώτη φορά ο βραχίονας της Fiat που εστιάζει στις εκδόσεις επιδόσεων, δοκιμάζει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του 500. Η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες και όταν κυκλοφορήσει θα αποτελέσει αντίπαλο του Alpine R5 που θα έχει βάση το Ranault 5.

Όπως νωρίτερα μέσα στη χρονιά οι άνθρωποι της Abarth είχαν αναφέρει, θα έχει ιδιαίτερη εμφάνιση, με σπορ στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα της φίρμας. Θα έχει την ίδια εμφάνιση, με τις γνωστές… υπερβολές σε αεροτομές και τροχούς, με τις αντίστοιχες κατασκευές με θερμικούς κινητήρες.

Ακόμα και με αυτό το έντονο καμουφλάζ που έχει το αυτοκίνητο δοκιμής, φαίνεται ότι το ηλεκτρικό μικρό σπορ μοντέλο, διατηρεί την τυπική εντυπωσιακή εμφάνιση των Abarth. Εμπρός φαίνεται ένας μεγαλύτερος προφυλακτήρας σε σχέση με το απλό Fiat 500. Στο πλάι πιθανότατα κρύβεται επιμελώς το αυξημένο πλάτος, με μεγαλύτερα μετατρόχια, πιο έντονος θόλους και μεγάλους τροχούς, που θα του χαρίζουν την επιθυμητή επιθετική εμφάνιση.

Πίσω ξεχωρίζει η αεροτομή, η οποία σε αυτή τη φάση είναι καμουφλαρισμένη, αλλά όταν το αυτοκίνητο βγει στην παραγωγή μπορεί να είναι ρυθμιζόμενη, όπως στο σημερινό Abarth. Σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, αυτά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά αναμένεται να έχει αρκετή δύναμη, που θα του χαρίζει καλύτερες επιδόσεις από την έκδοση που κυκλοφορεί με τον θερμικό κινητήρα.

Επιπλέον, όσον αφορά την αυτονομία του, ίσως αυτό να μην αποτελέσει αυτοσκοπό σε αυτή την έκδοση, που εστιάζει ξεκάθαρα στις επιδόσεις και σίγουρα θα επηρεάζεται δραστικά με το δεξί πεντάλ στο πάτωμα. Ερωτηματικό αποτελεί ακόμα, αν το ηλεκτρικό Abarth θα έχει κάποιον ήχο που θα μιμείται αυτόν του σημερινού Abarth ή θα έχει έντονο ηλεκτρικό, όπως τα αγωνιστικά στο πρωτάθλημα Formula E.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!