F1: Η ταινία με τον Brad Pitt θα γυριστεί σε GP του 2023

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, αποκάλυψε ότι η νέα ταινία με θέμα το σπορ και πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, θα ξεκινήσει να γυρίζεται στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα του δεύτερου μισού της σεζόν του 2023.

F1: Η ταινία με τον Brad Pitt θα γυριστεί σε GP του 2023

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, αποκάλυψε ότι η νέα ταινία με θέμα το σπορ και πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, θα ξεκινήσει να γυρίζεται στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα του δεύτερου μισού της σεζόν του 2023.

Μία κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt θα γυριστεί του χρόνου με θέμα τη Formula 1. Στην παραγωγή της εμπλέκεται και ο 7 φορές Πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton, που λειτουργεί ως σύμβουλος για να είναι πιστή στην πραγματικότητα του σπορ το σενάριο και να μην ξεφύγει σε μη ρεαλιστικές πλοκές. Την Παρασκευή, ο Brad Pitt, o παραγωγός Jerry Bruckheimer και ο σκηνοθέτης Joseph Kosinski συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των ομάδων της F1 στο Austin, για να τους ενημερώσουν για τα σχέδιά τους. Οι παράγοντες της ταινίας τόνισαν ότι βλέπουν την παραγωγή τους ως το αγωνιστικό ισοδύναμο του εξαιρετικά δημοφιλούς «Top Gun: Maverick» του Bruckheimer.

Ο Stefano Domenicali δήλωσε ότι όλες οι ομάδες και οι οδηγοί θα συμμετέχουν στο έργο, το οποίο θα περιλαμβάνει πραγματικά μονοθέσια και τους χορηγούς τους. Ο Ιταλός βλέπει την ταινία ως το επόμενο λογικό βήμα για την αξιοποίηση της παγκόσμιας επιτυχίας της σειράς «Drive to Survive» του Netflix. Ο Domenicali δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι σοβαρό πράγμα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί είμαστε κάπου όπου ο κόσμος σκέφτεται τι θα γίνει στη συνέχεια; Και αυτό είναι ένα ακόμη βήμα ανάπτυξης. Πιστεύουμε πραγματικά ότι θα επιτρέψει στην F1 να βρεθεί σε μια άλλη διάσταση που δεν είχε εξερευνηθεί τόσο βαθιά και τόσο καλά μέχρι σήμερα».

«Θα δείτε ότι πολλά πράγματα θα συμβούν του χρόνου στην προετοιμασία και είναι συναρπαστικό γιατί θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες, οι οδηγοί, όλοι. Οπότε είναι φανταστικό. Σχεδιάζουμε ήδη όλη τη δραστηριότητα που πρέπει να γίνει σε ένα πραγματικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Θα ξεκινήσουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν την παραγωγή. Ακόμα δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες, γιατί είναι μόνο η αρχή του εγχειρήματος, αλλά θα δείτε ότι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι θα είναι αληθινό, οπότε θα βλέπετε κάτι να συμβαίνει κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών Σαββατοκύριακων».

Ο Domenicali επιβεβαίωσε ότι οι ομάδες και οι σημερινοί χορηγοί τους είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν. Όταν ο Bruckheimer γύρισε την ταινία «Days of Thunder» με θέμα το NASCAR, πριν από τρεις δεκαετίες, η Mello Yello έλαβε τεράστια κάλυψη ως υποστηρικτής του αυτοκινήτου του Tom Cruise. Ο Ιταλός CEO ανέφερε: «Θα είναι εκεί, οι πραγματικοί οδηγοί και θα συμμετέχουν στην ταινία. Και τώρα γίνονται συζητήσεις με τις ομάδες για το πως θα δημιουργηθεί το πλάνο με την ιστορία, αν και φυσικά αυτό γίνεται από το Hollywood».

Ο Domenicali επιβεβαίωσε ότι η συμμετοχή του Lewis Hamilton ως συμπαραγωγού θα βοηθήσει να διατηρηθεί η ταινία σε ρεαλιστικά πλαίσια, ενώ τόνισε ότι όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ταινία: «Ο Lewis θα είναι πολύ σημαντικός γιατί αγαπάει αυτό το νέο εγχείρημα και θα διατηρήσει τη σωστή αυθεντικότητα στην ταινία που θα παραχθεί. Σας εγγυώμαι ότι ο παραγωγός είναι ο καλύτερος στο Hollywood, ο σκηνοθέτης είναι ένας από τους καλύτερους και ο βασικός ηθοποιός, ο Brad Pitt, δεν χρειάζεται κανενός είδους συστάσεις».

Ερωτηθείς αν η ταινία θα αποτελέσει άμεση πηγή εσόδων για την F1 ή κυρίως ένα παγκόσμιο εργαλείο δημοσίων σχέσεων για το άθλημα, ο Domenicali απάντησε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι θα είναι και τα δύο. Αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Οι ταινίες θα είναι μέρος αυτού που θα χτίσουμε για το μέλλον για να προσελκύσουμε ένα νέο κοινό, αλλά και για να επενδύσουμε σε επιπλέον έσοδα που θα έρθουν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!