F1: Τυχερές οι καλές ημέρες της McLaren κατά τον Lando Norris

Ο Lando Norris ήταν απογοητευμένος έπειτα το GP Καναδά, δηλώνοντας ότι τα καλά φετινά αποτελέσματα της McLaren δεν προήλθαν από γνήσιο ρυθμό αγώνα.

F1: Τυχερές οι καλές ημέρες της McLaren κατά τον Lando Norris

Ο Lando Norris ήταν απογοητευμένος έπειτα το GP Καναδά, δηλώνοντας ότι τα καλά φετινά αποτελέσματα της McLaren δεν προήλθαν από γνήσιο ρυθμό αγώνα.

Τα προβλήματα για τον Lando Norris στο GP Καναδά ξεκίνησαν από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, όπου ένα πρόβλημα σε έναν από τους αισθητήρες της μονάδας ισχύος δεν του επέτρεψε να σημειώσει χρόνο στο Q2 και περιορίστηκε στην 14η θέση. Ενόψει του αγώνα, η McLaren αντικατέστησε προληπτικά τη μονάδα ισχύος του Βρετανού με μια παλαιότερη.

Καθώς με το πέρας των χιλιομέτρων οι μονάδες ισχύος της Formula 1 χάνουν απόδοση, ο Norris έχανε περίπου 2-3 δέκατα του δλ. ανά γύρο λόγω τους παλαιότερου κινητήρα. Επιπλέον, στο δεύτερο εικονικό αυτοκίνητο του αγώνα, η McLaren κάλεσε αμφότερα τα μονοθέσια στα pits και έγινε μπέρδεμα με τα ελαστικά του Norris, καθώς οι μηχανικοί είχαν προετοιμάσει ένα σετ μέσης γόμας, ενώ η ομάδα ήθελε να τοποθετήσει σετ σκληρών ελαστικών.

Η καθυστέρηση αυτή οδήγησε τον Norris ακόμα πιο πίσω στην κατάταξη, απ’ όπου δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει. Έπειτα από το 2ο pit stop, ο Βρετανός δέχθηκε και ποινή 5 δλ. επειδή υπερέβη το όριο ταχύτητας του pit lane, για να ολοκληρώσει ένα μπαράζ δυσμενών καταστάσεων.

Μετά τον αγώνα, ο Norris δήλωσε οτι «όλα πήγαν στραβά. Δεν υπήρχαν πολλά θετικά στοιχεία. Το μονοθέσιο δεν είναι αρκετά καλό. Μερικές φορές είναι δυνατό. Ήμουν λίγο πιο αισιόδοξος μετά την Παρασκευή ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα σήμερα. Αλλά όταν ήμουν κολλημένος πίσω από τις Williams, είναι τόσο γρήγοροι, ίσως οι ταχύτεροι στις ευθείες και εμείς είμαστε ίσως οι πιο αργοί στις ευθείες. Είναι κυριολεκτικά αδύνατο να προσπεράσουμε, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Ο Norris αποκάλεσε την Κυριακή μια «πολύ δύσκολη μέρα» για τον ίδιο και δήλωσε ότι ήθελε «ένα κρύο μπάνιο, ένα παγωτό και να πάω σπίτι μου». Ο Βρετανός προσέθεσε ότι η φετινή McLaren MCL36 «δεν είναι πουθενά (κοντά) εκεί που θέλουμε» και ότι «μια μέρα όπως η σημερινή είναι μάλλον καλή» για να δείξει ότι η ομάδα βρίσκεται «πολύ μακριά».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε πολλά διαφορετικά πράγματα», δήλωσε ο Norris. «Ίσως ορισμένες φορές τα πράγματα να φαίνονται υπέροχα. Αλλά ποτέ δεν είναι πραγματικά γνήσιος ρυθμός. Μερικές φορές είμαστε λίγο τυχεροί. Μια μέρα σαν τη σημερινή που είναι πιο απλή και δεν έχεις την τύχη με το μέρος σου, δείχνει που πραγματικά βρισκόμαστε».

O διευθυντής της McLaren, Andreas Seidl, απολογήθηκε στους οδηγούς της βρετανικής ομάδας για την απόδοσή της στο GP Καναδά: «Δεν δώσαμε στον Lando και τον Daniel το πακέτο που τους άξιζε σήμερα, οπότε πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!