F1: Ακυρώθηκε το Grand Prix Ρωσίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε την ακύρωση του GP Ρωσίας, δεδομένων των εξελίξεων στο μέτωπο με την Ουκρανία.

F1: Ακυρώθηκε το Grand Prix Ρωσίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε την ακύρωση του GP Ρωσίας, δεδομένων των εξελίξεων στο μέτωπο με την Ουκρανία.

Έπειτα από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, εκπρόσωποι της FIA, της Formula 1 και των ομάδων συσκέφθηκαν εχθές στα paddock της πίστας της Βαρκελώνης, όπου διεξάγεται το πρώτο τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης για να συζητήσουν την κατάσταση όσον αφορά το Grand Prix στο Sochi, έπειτα από τις δηλώσεις του Sebastian Vettel ότι θα μποϊκοτάρει τον αγώνα.

Έπειτα από την ανακοίνωση της UEFA για τη μεταφορά του τελικού του Champions League στο Παρίσι, ενώ επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη, η Formula 1 ανακοίνωσε την ακύρωση του GP Ρωσίας, που ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση της F1 αναφέρεται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, όλοι οι παράγοντες του σπορ κρίνουν ότι είναι ανέφικτο να διεξαχθεί το GP Ρωσίας. Ισχυρότερος υποψήφιος για να πάρει τη θέση του είναι το GP Τουρκίας αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Haas, Guenther Steiner δήλωσε ότι το μέλλον της ομάδας είναι εξασφαλισμένο, παρότι «λόγω σεβασμού» αφαίρεσε τα λογότυπα της ρωσικής εταιρείας Uralkali και τα χρώματα της ρωσικής σημαίας από το μονοθέσιό της. Ωστόσο, άγνωστο είναι το μέλλον του Nikita Mazepin στην ομάδα, ο οποίος ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ότι η κατάσταση είναι εκτός του ελέγχου του. Την επόμενη εβδομάδα, η Haas θα εξετάσει τις επιλογές της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!