Στην Ελλάδα το νέο Audi RS 3 Sportback (τιμή)

Το hot hatch των 400 ίππων έφθασε στη χώρα μας, με τιμή που…καίει!

Στην Ελλάδα το νέο Audi RS 3 Sportback (τιμή)

Το hot hatch των 400 ίππων έφθασε στη χώρα μας, με τιμή που…καίει!

Άγριο, απολαυστικό αλλά και πρακτικό, το νέο Audi RS 3 Sportsback βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και κοστίζει 83.950€. Ο ανταγωνιστής της Mercedes-AMG A 45 S, μπορεί να έχει 21 λιγότερους ίππους, αλλά με 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα, είναι κατά 0,1 δευτερόλεπτο ταχύτερος. Ο 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 400 ίππων και ροπή 500 Nm. Βάζει το RS 3 Sportback στη λίστα των ισχυρότερων hot hatch που κατασκευάστηκαν ποτέ. Αλλά εντυπωσιακότερος από αυτούς τους αριθμούς είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτή η δύναμη φτάνει στο δρόμο, μέσω των ειδικής σχεδίασης ελαστικών.

Η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται με κόφτη στα 250 χλμ/ώρα, όμως μέσω προαιρετικής αναβάθμισης ανεβαίνει στα 280 χλμ/ώρα και με το πακέτο RS Performance φτάνει στα 290 χλμ/ώρα. H Audi εξοπλίζει το νέο RS 3 (το οποίος είναι διαθέσιμο και σε έκδοση sedan) με τον κατανεμητή ροπής RS Torque Splitter, ο οποίος βελτιώνει την οδική συμπεριφορά αλλά ταυτόχρονα χαρίζει απολαυστικές στιγμές στον οδηγό του.

Το πιο τεχνολογικά προηγμένο RS 3 που κατασκευάστηκε ποτέ διαθέτει νέας σχεδίασης ψαλίδια, έξυπνο διαφορικό για την κατανομή της ροπής στους πίσω τροχούς και έναν εκπληκτικό ήχο κινητήρα που μένει αξέχαστος. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες. Τα καθίσματα είναι τύπου μπάκετ, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες εντυπώσεις από την οδήγηση στην πίστα των Μεγάρων, όπου έγινε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!