O Loeb επιστρέφει στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο με Ford Puma της M-Sport

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ επιστρέφει και θα οδηγήσει ένα από τα 4 Ford Puma Hybrid Rally1 στον πρώτο γύρο του WRC για το 2022

O Loeb επιστρέφει στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο με Ford Puma της M-Sport

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ επιστρέφει και θα οδηγήσει ένα από τα 4 Ford Puma Hybrid Rally1 στον πρώτο γύρο του WRC για το 2022

Η M-Sport ανακοίνωσε ότι ο Sébastien Loeb και ο Adrien Fourmaux θα πλαισιώσουν τους Craig Breen και Gus Greensmith στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τον πρώτο αγώνα της νέας, υβριδικής εποχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, στο τιμόνι των Ford Puma Hybrid Rally1.

O Adrien Fourmaux έρχεται να πλαισιώσει τους Craig Breen και Gus Greensmith για να σχηματίσουν την τριάδα οδηγών της M-Sport με πλήρη εμπλοκή στο WRC του 2022. Ο Γάλλος άρχισε την καριέρα του στους αγώνες ράλλυ μόλις πριν από πέντε χρόνια, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στο WRC το 2019. Στην πρώτη του σεζόν στο WRC2, πίσω από το τιμόνι ενός M-Sport Ford Fiesta Rally2, ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο, κατακτώντας την Τρίτη θέση στο Ράλλυ  Μόντε Κάρλο και τη δεύτερη στο Ράλλυ Μ. Βρετανίας. Το 2021 ο Fourmaux πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Ford Fiesta WRC στο Ράλλυ Κροατίας, όπου και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη, την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του. Στο Ράλλυ Σαφάρι, στην Κένυα, ο Fourmaux πανηγύρισε  την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή του WRC με διαφορά 4,1 δευτερολέπτων. Ο νεαρός οδηγός που έχει χαρακτηριστεί ως ανερχόμενο αστέρι των Ράλλυ, συμμετείχε ενεργά και από την πρώτη στιγμή στο πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης του ολοκαίνουργιου Puma Hybrid Rally1.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, Sébastien Loeb, δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ο Γάλλος έχει στο βιογραφικό του επτά νίκες στο Μόντε Κάρλο, αλλά και πολλές συμμετοχές σε διάφορες διοργανώσεις και μορφές αγώνων, σημειώνοντας σε κάθε περίπτωση σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις. Στο Μόντε Κάρλο, δίπλα στον Loeb θα καθίσει η Isabelle Galmiche, η οποία διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του gravel crew του Γάλλου οδηγού.

Οι Fourmaux, Loeb, Breen και Greensmith, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της M-Sport, θα εργαστούν πάνω στην εξέλιξη του Ford Puma Hybrid Rally1, μέχρι την εκκίνηση του αγώνα, στις 20 Ιανουαρίου. Η M-Sport έχει μια πλούσια ιστορία επιτυχιών στο WRC με συνολικά επτά τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, 61 νίκες, 239 βάθρα και ένα ρεκόρ με 268 συνεχόμενους τερματισμούς στους βαθμούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!