Ποινή 10 θέσεων στον Lewis Hamilton στο grid του GP Τουρκίας

Η Mercedes-AMG άλλαξε κινητήρα στο μονοθέσιο του Βρετανού οδηγού

Ποινή 10 θέσεων στον Lewis Hamilton στο grid του GP Τουρκίας

Η Mercedes-AMG άλλαξε κινητήρα στο μονοθέσιο του Βρετανού οδηγού

Ένα σοβαρό εμπόδιο στην μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου οδηγών στο πρωτάθλημα της Formula 1 θα βρει μπροστά του ο Lewis Hamilton, στο προσεχές Grand Prix της Κωνσταντινούπολης. Όπως ανακοίνωσε η Mercedes-AMG, θα τοποθετηθεί νέος κινητήρας εσωτερικής καύσης στο μονοθέσιο του Βρετανού, κάτι που σημαίνει ότι θα δεχτεί ποινή 10 θέσεων στο grid της Κυριακής (10/10) και όχι 20 θέσεων, όπως συμβαίνει όταν γίνεται αλλαγή όλης της κινητήριας μονάδας.

Έτσι λοιπόν, αν στις κατατακτήριες δοκιμές ο Hamilton σημειώσει τον καλύτερο χρόνο, θα εκκινήσει τον αγώνα από την 11η θέση. Πρόκειται για τον τέταρτο κινητήρα εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί φέτος στην Mercedes W12 ο Hamilton, ο οποίος έχει ένα ισχνό αβαντάζ δύο βαθμών έναντι του Max Verstappen (246,5 έναντι 244,5 β.). Ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 προέρχεται από τη νίκη στη Ρωσία, με τον οδηγό της Red Bull Racing να τερματίζει στη 2η θέση, αν και ξεκίνησε από την 20ή. Πέρυσι ο Hamilton κέρδισε στην Τουρκία, εκκινώντας τον αγώνα από την 6η θέση. Ποινή 20 θέσεων θα επιβληθεί στον Carlos Sainz, καθώς η Ferrari άλλαξε όλη την μονάδα ισχύος στο μονοθέσιο του Ισπανού.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Κωνσταντινούπολης, ο Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, δείχνοντας τη δυναμική της Mercedes-AMG ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου και του αγώνα της Κυριακής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!