Mercedes-Benz: Ξεκινά η παραγωγή της νέας VLE, παρουσιάζεται το πρώτο εξάμηνο του 2026

Η νέα Mercedes-Benz VLE θα αξιοποιεί την αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα VAN.EA. και θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας, στην Vitoria της Ισπανίας.

Mercedes-Benz: Ξεκινά η παραγωγή της νέας VLE, παρουσιάζεται το πρώτο εξάμηνο του 2026

Η νέα Mercedes-Benz VLE θα αξιοποιεί την αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα VAN.EA. και θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας, στην Vitoria της Ισπανίας.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της παραγωγής της νέας VLE, με σκοπό να παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MPV βρίσκεται στα τελευταία στάδια έρευνας και ανάπτυξης και η βαυαρική εταιρεία ξεκινά τώρα την πρώτη σειρά μοντέλων προ-παραγωγής, στο εργοστάσιό της, στην Vitoria της Ισπανίας.

Οι λεπτομερείς δοκιμές παραγωγής που πραγματοποιούνται εξασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο ποιότητας για την έναρξη της τελικής παραγωγής.

Προκειμένου να πληροί τις απαιτήσεις του πρώτου οχήματος που βασίζεται στην νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα VAN.EA., το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Vitoria έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως.

Oι περίπου 5.000 εργαζόμενοι στην τοποθεσία εκπαιδεύτηκαν σε νέες διαδικασίες και μεθόδους, oι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλα εργοστάσια της Mercedes‑Benz. Τα πάνω από 160 προγράμματα κατάρτισης περιλάμβαναν, για παράδειγμα, την ενσωμάτωση νέων προτύπων πληροφορικής, καθώς και τη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών.

Με την έναρξη του νέου έτους το εργοστάσιο θα παράγει την αμιγώς ηλεκτρική VLE, την V-Class, το Vito και το eVito. Η VLE ενσωματώνεται στην τρέχουσα παραγωγή του εργοστασίου της Vitoria, αρχικά ως ηλεκτρικό όχημα, και στη συνέχεια με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικά μοντέλα της Mercedes‑Benz, με διαφορετικούς τύπους κινητήρων θα προέρχονται από την ίδια γραμμή συναρμολόγησης.

Mercedes Benz Werk Vitoria bereit für eine neue Ära: Vorserienfertigung des VLE erfolgreich gestartet Mercedes Benz Vitoria plant ready for a new era: Pre series production of the new VLE successfully started

Για το σκοπό αυτό, όλες οι διαδικασίες παραγωγής ελέγχθηκαν και προσαρμόστηκαν διεξοδικά. Χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις, δημιουργήθηκαν στο χώρο ένα νέο, σύγχρονο αμαξοστάσιο και ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ευέλικτο βαφείο. Ο χώρος στον οποίο συναρμολογούνται τα οχήματα έχει επίσης εκσυγχρονιστεί κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων εργασιών παραγωγής.

Ο Bernd Krottmayer, Διευθυντής του εργοστασίου της Mercedes-Benz στη Vitoria δήλωσε: «Η νέα VLE εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τα εργοστάσιά μας. Το Vitoria είναι το πρώτο εργοστάσιο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Vans που παράγει την VLE. Πάνω από το 90% των κατασκευαστικών εργασιών στο εργοστάσιο έχουν ήδη ολοκληρωθεί και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες δοκιμές παραγωγής».

Η VLE θα είναι το μεσαίο μοντέλο στην γκάμα MPV της Mercedes-Benz και θα θυμίζει σε διαστάσεις την E-Class (εξ ου και το «E» στην ονομασία), με θέσεις για έως και 8 άτομα. Στην κορυφή θα βρίσκεται η VLS, η οποία «θα ορίσει μια δική της μοναδική κατηγορία που θα χαρίζει πραγματικό μεγαλείο στην αυτοκινητιστική πολυτέλεια».

Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας VAN.EA είναι 800V, ενώ θα φορτίζει τις μπαταρίες με ισχύ έως και 320 kW. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι θα προσφέρεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, με έναν κινητήρα ή με διάταξη διπλού κινητήρα, με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η αυτονομία, ανάλογα με την έκδοση, θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Mercedes Benz Werk Vitoria bereit für eine neue Ära: Vorserienfertigung des VLE erfolgreich gestartet Mercedes Benz Vitoria plant ready for a new era: Pre series production of the new VLE successfully started

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!