Η Daimler γίνεται Mercedes-Benz Group

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την απόσχιση του τμήματος φορτηγών και λεωφορείων του γερμανικού ομίλου

Η Daimler γίνεται Mercedes-Benz Group

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την απόσχιση του τμήματος φορτηγών και λεωφορείων του γερμανικού ομίλου

Ιστορικές αποφάσεις έλαβε η γενική συνέλευση των μετόχων της Daimler AG, που συνεδρίασε εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης. Με τους συμμετέχοντες να εκπροσωπούν το 56,45% των μετοχών της εταιρείας, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του ομίλου. Πλέον το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία, με την ονομασία Daimler Truck Holding AG. Τη σχετική απόφαση ενέκρινε το 99,90% των μετοχών που εκπροσωπούνταν στη συνέλευση. Επιπλέον, με παρόμοιο ποσοστό (99,89%) εγκρίθηκε η μετονομασία της Daimler AG σε Mercedes-Benz Group AG, από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Το νέο όνομα του γερμανικού ομίλου έχει ως στόχο να τονίσει το χαρακτήρα των επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και των van κάτω από τις διαφορετικές μάρκες: Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ. Δύο από τα υπάρχοντα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Daimler, οι Marie Wieck και Joe Kaeser, θα αποχωρήσουν και θα λάβουν θέση στο εποπτικό συμβούλιο της Daimler Truck Holding AG. Ως διάδοχοί τους στο εποπτικό συμβούλιο της Daimler AG ψηφίστηκαν οι Helene Svahn και Olaf Koch.

Τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε θα αποτελέσουν ένα ορόσημο για την Mercedes-Benz. Το 2025 η γερμανική premium μάρκα θα λανσάρει τρεις πλατφόρμες, αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Η MB.EA θα υποστηρίζει μεσαία και μεγάλα επιβατικά μοντέλα, η AMG.EA αυτοκίνητα επιδόσεων και η VAN.EA επαγγελματικά οχήματα. Από εκείνο το έτος και μετά δεν θα κατασκευάζει πλατφόρμες για συμβατικά μοντέλα (βενζίνης και diesel), με στόχο έως το 2030 η Mercedes-Benz να καταστεί αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, στις αγορές όπου θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Δείτε ακόμα: Mercedes-Benz, η ηγέτιδα δύναμη στην ηλεκτροκίνηση

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!