Η μετάλλαξη Δέλτα “χτύπησε” το σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης

Οι διοργανωτές αποφάσισαν την ματαίωση της έκθεσης αυτοκινήτου που επρόκειτο να διεξαχθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Η μετάλλαξη Δέλτα “χτύπησε” το σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης

Οι διοργανωτές αποφάσισαν την ματαίωση της έκθεσης αυτοκινήτου που επρόκειτο να διεξαχθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Με ανακοίνωση τους οι οργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2021 – που είχε προγραμματιστεί για τις 20-29 Αυγούστου στο Jacob K. Javits Convention Center – ενημέρωσαν ότι αναγκάζονται να προχωρήσουν στην ματαίωσή της. Αιτία είναι τα αυξημένα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα της Covid-19 αλλά και τα επιπλέον μέτρα κατά της διασποράς, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την τεράστια ανταπόκριση των αυτοκινητοβιομηχανιών στη συμμετοχή τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, και ιδιαίτερα για τη συντριπτική συμμετοχή στο νέο “EV Test Fest”, με έναν ολόκληρο όροφο αφιερωμένο στα ηλεκτρικά οχήματα και τέσσερις εσωτερικές πίστες για οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πριν από οκτώ χρόνια, η Νέα Υόρκη αποφάσισε να παρουσιάσει στους επισκέπτες τα ηλεκτρικά οχήματα, οργανώνοντας την πρώτη δοκιμαστική οδήγηση τους. Η ευρείας κλίμακας υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων το 2013 ήταν αμφισβητήσιμη, αλλά το πρόγραμμα ήταν επιτυχές και βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για μελλοντικές εκδηλώσεις. Οι εκθέσεις αυτοκινήτων ήταν πάντα μια ευκαιρία για την προβολή μιας βιομηχανίας κίνησης που αλλάζει και η έκθεση της Νέας Υόρκης είναι υπερήφανη που αποτελεί μέρος αυτής της κληρονομιάς.

Ως θεματοφύλακες της 121 ετών Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών, των εκθετών και των χιλιάδων ανδρών και γυναικών που συνθέτουν το Σαλόνι. Τις τελευταίες εβδομάδες, και ειδικά τις τελευταίες ημέρες, οι συνθήκες έχουν αλλάξει καθιστώντας πιο δύσκολη τη διεξαγωγή μιας εκδήλωσης στα υψηλά πρότυπα που οφείλουμε να κάνουμε.

Στην αρχή του σχεδιασμού για την έκθεση ήμασταν όλο και πιο ενθουσιασμένοι με την προοπτική της εκδήλωσης, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμών στη Νέα Υόρκη συνεχώς αυξανόταν και η χρήση μάσκας μείωσε την εξάπλωση στην πόλη. Όλες οι ενδείξεις ήταν θετικές και η έκθεση ετοιμαζόταν πιο δυνατή από ποτέ, αλλά σήμερα είναι διαφορετική η κατάσταση.

Κάθε χρόνο, οι παρευρισκόμενοι βασίζονται σε εκθέσεις αυτοκινήτων για να πάρουν σημαντικές αγοραστικές αποφάσεις, περνώντας κατά μέσο όρο σχεδόν πέντε ώρες στην έκθεση, με σχεδόν 72% αυτών των επισκεπτών να δηλώνουν ότι βρίσκονται στην διαδικασία  να αγοράσουν ένα όχημα τους επόμενους 12 μήνες. Εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι εκθέσεις αυτοκινήτων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους εμπόρους νέων αυτοκινήτων και φορτηγών και το κοινό και πιστεύουμε ακράδαντα στο μέλλον αυτών των πολύτιμων εκδηλώσεων μάρκετινγκ.

Η πανδημία Covid-19 έχει δοκιμάσει την πόλη μας, τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όπως και η αυτοκινητοβιομηχανία, γνωρίζουμε ότι το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης θα ανακάμψει και θα είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από πριν. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα συμβεί όταν η έκθεση επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμά της, τον Απρίλιο του 2022».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!