Στην Ισπανία η παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού του Volkswagen Group

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου

Στην Ισπανία η παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού του Volkswagen Group

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου

Σύμφωνα με δηλώσεις του Herbert Diess, CEO του Volkswagen Group, η Ισπανία θα μπορούσε να γίνει στρατηγικός πυλώνας στην εξηλεκτρισμένη πορεία του ομίλου. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του στρατηγικού σχεδίου του ομίλου μέχρι το 2030, ανακοινώθηκε ότι το Volkswagen Group και η SEAT έχουν την πρόθεση να συνεργαστούν με την ισπανική κυβέρνηση για να γίνει η χώρα ένας κορυφαίος κόμβος της ηλεκτροκίνησης.

«Η Ισπανία θα μπορούσε να γίνει στρατηγικός πυλώνας της ηλεκτρικής μας στρατηγικής. Είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε ολόκληρη αλυσίδα ηλεκτρικής κινητικότητας στη χώρα, με παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, εξαρτημάτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ενιαίων κυψελών. Ανάλογα με το γενικό πλαίσιο και την κρατική υποστήριξη, από το 2025 η οικογένεια των μικρών BEV θα μπορούσε να κατασκευάζεται στην Ισπανία» δήλωσε ο Herbert Diess.

Ως μέρος του πλάνου «Future Fast Forward» αναμένουμε το 2025 ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη SΕΑΤ. Το κόστος του θα είναι  μεταξύ 20.000-25.000 ευρώ και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων του ομίλου. Στόχος της εταιρίας με το νέο αυτοκίνητο είναι να πιάσει τους περιβαλλοντικούς στόχους και να κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή για περισσότερο κόσμο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!