Τα έξυπνα και ζωντανά φώτα του Audi Q6 e-tron

Με την πρώτη στον κόσμο ενεργή ψηφιακή υπογραφή φώτων, το Audi Q6 e-tron εγκαινιάζει μια νέα εποχή.

Με τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED δεύτερης γενιάς, το Audi Q6 e-tron αυξάνει το εύρος των λειτουργιών και την οδική ασφάλεια σε νέο επίπεδο. Η Audi αναπτύσσει σταδιακά την τεχνολογία με έξυπνες οθόνες που μπορούν να επικοινωνούν με άλλους χρήστες του δρόμου προβάλλοντας πληροφορίες μέσω των εξωτερικών φώτων, δημιουργώντας έτσι ένα νέο είδος επικοινωνίας. Αυτή η καινοτομία θα αλλάξει μόνιμα το σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων αυτοκινήτων και την επικοινωνία αυτοκινήτου με άλλους χρήστες των δρόμων.

Η ενεργή ψηφιακή φωτεινή υπογραφή είναι μια άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία που κάνει το ντεμπούτο της στο Audi Q6 e-tron. Δημιουργεί μια εντελώς νέα και ζωντανή εντύπωση, δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον της τεχνολογίας φωτισμού της Audi. Για πρώτη φορά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά ψηφιακές υπογραφές για αυτή τη νέα εξέλιξη των ψηφιακών φώτων ημέρας στους προβολείς Matrix LED και τα νέας γενιάς ψηφιακά πίσω φώτα OLED. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση ψηφιακών υπογραφών φωτός κατά παραγγελία.

Η δεύτερη γενιά της ψηφιακής τεχνολογίας OLED διαμορφώνει την εμφάνιση των νέων μοντέλων της Audi και αυξάνει πολλαπλά το εύρος των λειτουργιών τους. Αυτό, με τη σειρά του, βελτιώνει την οδική ασφάλεια, όπως αποδεικνύεται εντυπωσιακά από τη λυχνία επικοινωνίας στα ψηφιακά πίσω φώτα OLED.

Το Q6 e-tron θέτει επίσης νέα πρότυπα στην εξατομίκευση: Με συνολικά οκτώ προαιρετικές ψηφιακές φωτεινές υπογραφές στα ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας στους προβολείς Matrix LED και στα ψηφιακά πίσω φώτα OLED 2.0, οι πελάτες μπορούν να σχεδιάσουν την εμφάνιση του Q6 e-tron τους όπως ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι εφικτό μέσω του MMI και, για πρώτη φορά, μέσω της εφαρμογής myAudi. Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν ψηφιακές υπογραφές φώτων μετά την αγορά του αυτοκινήτου τους.

Μια μονάδα λογισμικού σε έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Audi Q6 e-tron, που αναπτύχθηκε από κοινού από τη γερμανική εταιρεία και την εταιρεία λογισμικού CARIAD του Ομίλου, καθιστά δυνατή αυτού του είδους την υπογραφή του φωτός. Στην περίπτωση των ψηφιακών πίσω φώτων OLED δεύτερης γενιάς, τα έξι πάνελ OLED 360 τμημάτων δημιουργούν μια νέα εικόνα κάθε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, χρησιμοποιώντας έναν ειδικά αναπτυγμένο αλγόριθμο.

Αυτός ο αλγόριθμος επιτρέπει στην ενεργή ψηφιακή φωτεινή υπογραφή να επιδεικνύει τη ζωντάνια και την ικανότητα προσωπικής αλληλεπίδρασης του αυτοκινήτου, καθιστώντας ορατή την «εγκεφαλική δραστηριότητα» του Q6 e-tron μέσω της κίνησης.

Η ενεργή ψηφιακή φωτεινή υπογραφή στο εμπρός μέρος δημιουργείται μέσω της αλληλεπίδρασης του αλγορίθμου με 12 ρυθμιζόμενα τμήματα, ενώ στο πίσω μέρος χρησιμοποιούνται όλα τα ψηφιακά τμήματα OLED. Τα επιμέρους φωτεινά τμήματα αλληλεπιδρούν, ώστε η συνολική εικόνα της φωτεινής υπογραφής να μη μεταβάλλεται η φωτεινότητα.

Με την επόμενη γενιά ψηφιακών OLED στα πίσω φώτα που θα διαθέτει το Audi Q6 e-tron, η γερμανική μάρκα βελτιώνει την οδική ασφάλεια. Για πρώτη φορά, τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED μπορούν να επικοινωνούν με το άμεσο περιβάλλον. Ο αριθμός των τμημάτων ανά ψηφιακό πάνελ OLED έχει αυξηθεί από 6 σε 60 σε σύγκριση με την πρώτη γενιά. Στα πίσω φώτα του Q6 e-tron χρησιμοποιούνται έξι πάνελ OLED με συνολικά 360 τμήματα.

Η νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική E3 καθιστά δυνατό τον έλεγχο αυτού του σημαντικά αυξημένου αριθμού τμημάτων με τη χρήση μιας μονάδας λογισμικού σε έναν από τους υπολογιστές του αυτοκινήτου. Η σταθερή αύξηση του αριθμού των τμημάτων ανά ψηφιακό πάνελ OLED θα επιτρέψει στο μέλλον την εξέλιξη του πίσω μέρους σε μια οθόνη που θα βελτιώνει περαιτέρω την επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτου και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Audi στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!