F1: Το shakedown της Mercedes W14

Παρακολουθήστε το βίντεο από το ντεμπούτο του νέου μονοθεσίου της ομάδας της Mercedes για τη φετινή σεζόν της Formula 1, της W14, με τους Lewis Hamilton και George Russell πίσω από το τιμόνι.

H ομάδα της Mercedes στη Formula 1 επέλεξε -όπως κάνει συνήθως- την πίστα του Silverstone ως τοποθεσία για να κάνει το shakedown του καινούργιου της μονοθεσίου, της W14, ώστε να βεβαιωθεί η ομάδα ότι όλα λειτουργούν σωστά, σε ένα τεστ 100 χλμ. (με ελαστικά επίδειξης) στο βρεγμένο.

Lewis Hamilton: «Ήταν υπέροχο που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με την W14. Είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους στο εργοστάσιο που εργάζονται τόσο σκληρά. Είμαι απίστευτα ευγνώμων για όλη την προσπάθεια που έχει γίνει. Η ημέρα κύλησε ομαλά: ολοκληρώσαμε ένα καλό πρόγραμμα και βγάλαμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Γενικά ένιωσα άνετα στο μονοθέσιο και είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσουμε στο Μπαχρέιν».

George Russell: «Ήταν σπουδαίο να κατέβουμε στην πίστα με την W14. Είχε πολύ κρύο και γλίστραγε εκεί έξω, αλλά το μονοθέσιο λειτούργησε ομαλά και ολοκληρώσαμε όλους τους γύρους που μας επιτρέπεται να κάνουμε. Ξέρουμε ότι οι δοκιμές πριν από τη σεζόν στο Μπαχρέιν θα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμή του μονοθεσίου. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται υπέροχο στην πίστα και η αίσθηση είναι μέχρι στιγμής πολύ καλή».

Andrew Shovlin (επικεφαλής μηχανολογίας πίστας της Mercedes): «Είχαμε μια καλή αρχή με το πρόγραμμα της W14. Οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για κινηματογράφηση ή δοκιμές, αλλά ολοκληρώσαμε τα επιτρεπόμενα 100 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα και οι δύο οδηγοί ήταν σε θέση να μας δώσουν μια καλή εκτίμηση των πρώτων εντυπώσεών τους από το μονοθέσιο. Το Μπαχρέιν θα είναι πολύ διαφορετικό από ένα κρύο, υγρό Silverstone, αλλά όλα φαίνεται να λειτουργούν καλά. Ελπίζω να μπορέσουμε την επόμενη εβδομάδα να μεγιστοποιήσουμε τις τρεις ημέρες δοκιμών που έχουμε στη διάθεσή μας πριν από την έναρξη της σεζόν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!