Recharge: Γνωρίζουμε το App με τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών (video)

Η νέα εφαρμογή ReCharge αποτελεί το πρώτο app του gov.gr, το οποίο βοηθάει τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων στην αναζήτησή τους για σταθμό φόρτισης.

Το ReCharge βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, μιας και δεν υπάρχουν όλοι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει μιας και μέσω ενός νομοθετικού πλαισίου οι φορείς της αγοράς ηλεκτροκίνησης οφείλουν να ολοκληρώσουν την ανάρτηση των δεδομένων έως τις αρχές του Ιουνίου 2023, ενώ οι νέοι φορείς υποχρεούνται να αναρτούν τα σημεία φόρτισης εντός μηνός από την έναρξη της δραστηριοποίησής τους.

Όπως θα δείτε και από το βίντεο, η εφαρμογή ReCharge είναι διαθέσιμη μέσω App Store και Play Store (iOS και Android) δωρεάν και ο χρήστης έχει στη διάθεσή του τα σημεία φόρτισης που είναι συνδεδεμένα με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (ΜΥΦΑΗ).

Η εφαρμογή αναβαθμίζεται συνεχώς και προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμοι μόνο οι φορτιστές της ΔΕΗ Blue. Ακόμα, ζητήθηκε μέσω των αρμόδιων Υπουργείων και από τους πολίτες να ενημερώνουν τη βάση δεδομένων για να επισπεύσει η διαδικασία ανάρτησης των σημείων.

Τέλος, το ψηφιακό “εργαλείο” θα λύσει πολλά… χέρια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι αναπτύχθηκε μεταξύ των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!