Βολτάροντας στο πρώην εργοστάσιο της Fiat (video)

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης του νέου Abarth 500e, βρήκαμε την ευκαιρία να βολτάρουμε στο θρυλικό εργοστάσιο της Fiat, καθώς και στην οροφή όπου βρίσκεται η πίστα δοκιμών.

Η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Abarth 500e πραγματοποιήθηκε στο πρώην εργοστάσιο της Fiat, στο Lingotto της Ιταλίας, όπου μέχρι και το 1982 λειτουργούσε για την παραγωγή αυτοκινήτων της φίρμας.

Βρήκαμε την ευκαιρία να βολτάρουμε για ακόμα μια φορά στην οροφή, που βρίσκεται η πίστα δοκιμών. Η τελευταία έχει αλλάξει πλέον μορφή και έχει μεταμορφωθεί σε έναν «κρεμαστό κήπο», μιας και φέρει 40.000 φυτά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ιδιοφυής αρχιτέκτονας, πολεοδόμος και ο σχεδιαστής Le Corbusier το χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα της βιομηχανίας», αλλά και «έναν οδηγό για το σχεδιασμό των πόλεων».

Στo χώρο του Lingotto από το 1926 και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970 κατασκευάστηκαν 80 διαφορετικά μοντέλα. Το τελευταίο αυτοκίνητο που πέρασε τη γραμμή παραγωγής του εμβληματικού εργοστασίου ήταν η Lancia Delta το 1979, ενώ το 1982 και επίσημα ολοκληρώθηκε η λειτουργία της εγκατάστασης ως εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!