Γιατί σχεδιάζει το «C» στην πίστα η Bugatti Chiron; (video)

Η Bugatti δημοσιεύει ένα βίντεο, στο οποίο το θηρίο των 1.500 ίππων πλαγιολισθαίνει, «αποτυπώνοντας» στην πίστα -με τα ελαστικά- το γράμμα «C». Τι σημαίνει όμως;

Η νέα Bugatti Chiron Pur Sport βρίσκεται σε αναμονή. Έτοιμη να εκτελέσει ένα τεράστιο drift, το οποίο έχει σκοπό να σχεδιάσει το γράμμα «C». Με τους 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής, καθώς και με τις επιδόσεις που έχει αυτό το υπεραυτοκίνητο, το παραπάνω εγχείρημα είναι σίγουρα… παιχνιδάκι.

Γιατί όμως επιλέχτηκε το γράμμα «C»;
Η κεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία της Bugatti ξεκινάει από τη δεκαετία του 1920. Τότε, η υπογραφή της Bugatti C-line δημιουργήθηκε από τον Jean Bugatti και με αυτόν τον τρόπο δίνει την εντύπωση επιμήκυνσης της σιλουέτας των μοντέλων, ενώ παράλληλα προσφέρει ροή κίνησης ακόμα και αν το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο (όπως βλέπουμε και στο τελευταίο πλάνο του βίντεο).

Αργότερα, αυτή τη σχεδιαστική πινελιά εκμεταλλεύτηκαν οι αεροδυναμιστές, ώστε να τοποθετήσουν διακριτικά του μεγάλους αεραγωγούς για να ψύχουν τα θηριώδη μοτέρ W16 της Bugatti.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις 60 μονάδες θα κατασκευαστούν στην έκδοση Pur Sport της Bugatti Chiron, από τις οποίες μόλις 30 βγήκαν από το κατώφλι του εργοστασίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!