Extreme E – Ουρουγουάη: Τίτλος για την X44 και τον Sebastien Loeb

Το πλήρωμα της ομάδας X44 του Lewis Hamilton, αποτελούμενο από τους Sebastien Loeb και Cristina Gutierrez κατέκτησε τον τίτλο στο φινάλε της σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E.

H δεύτερη σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E ολοκληρώθηκε στην Punta del Este της Ουρουργουάης με τον 5ο και τελευταίο γύρο της χρονιάς, όπου η ομάδα της Abt κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο θεσμό, με τους Nasser Al-Attiyah και Klara Andersson.

Η ομάδα X44 του Βρετανού 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton, που έχει στο πλήρωμά της την Ισπανίδα Cristina Gutierrez τον Γάλλο 9 φορές Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb, o οποίος προσέθεσε έναν ακόμη τίτλο στο εντυπωσιακό παλμαρέ του με αυτή την επιτυχία.

Στις κατατακτήριες δοκιμές υπήρχαν αρκετά ατυχήματα, με ανατροπές των οχημάτων της Hedda Hosas (της JBXE) και της Mikaela Ahlin-Kottulinsky (της RXR, της ομάδας του Nico Rosberg, Πρωταθλήτρια πέρυσι), αλλά το πιο σοβαρό ατύχημα ήταν αυτό της Cristina Gutierrez, από το οποίο όμως βγήκε αλώβητη.

Η RXR θα μπορούσε να είχε πάρει τον τίτλο στο Crazy Race, αλλά η Ahlin-Kottulinsky συγκρούστηκε με την Hosas. Στη συνέχεια, η RXR αποκλείστηκε επειδή είχε περισσότερους ανθρώπους της να εργάζονται επάνω στο όχημά της για να το επισκευάσουν.

Με τους 5 βαθμούς που πήρε η X44 έχοντας σημειώσει το ταχύτερο sector στο Traction Challenge, και την RXR εκτός τελικού, όπως και την ομάδα του Carlos Sainz, λόγω μίας ανατροπής της Laia Sanz στο δεύτερο ημιτελικό του Crazy Race, η X44 μπορούσε να εξασφαλίσει τον τίτλο με την 3η θέση στο μεγάλο τελικό.

Στον αγώνα, όπου επικράτησε η ομάδα της Abt, εμπρός από το πλήρωμα της McLaren, με τους Tanner Foust και Emma Gilmore. Στην 3η θέση πέρασε τη γραμμή του τερματισμού το όχημα της Andretti των Timmy Hansen και Catie Munnings, το οποίο ωστόσο δέχθηκε χρονική ποινή, που προώθησε το πλήρωμα της X44 στο τρίτο σκαλί του βάθρου, που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει τον τίτλο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!