Toyota Hilux AT44: Ένα θηρίο με έξι τροχούς που πάει παντού

Μια ειδική κατασκευή από την Arctic Trucks, με βάση το Toyota Hilux που δεν σταματάει ούτε στην Ανταρκτική.

Η Arctic Trucks έχει αποκτήσει φήμη για τη δημιουργία σκληροπυρηνικών οχημάτων για ακραίους σκοπούς. Ωστόσο, η ισλανδική εταιρεία αντιμετώπισε κάποιες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της αποστολής της στην Ανταρκτική το 2008.

Θέλοντας να επιστρέψει στη δράση η Arctic Trucks κατασκεύασε ένα θηρίο που βασίζεται στο γνωστό μας Toyota Hilux. Πρόκειται για το AT44, το όνομα του οποίου αντλείται από τα αρχικά της εταιρείας και το μέγεθος των ελαστικών που χρησιμοποιούνται.

Αντί για δύο άξονες όμως διαθέτει ένα ακόμα, φτάνοντας πλέον τους τρεις και αυτό έγινε για διάφορους λόγους. Η πλήρης ονομασία του είναι Toyota Hilux AT44 6×6 και όπως μπορείτε να δείτε στο video, κάνει πράγματα που δεν χωράει ο νους.

Για την κατασκευή του Hilux AT44 6×6, η Arctic Trucks χρησιμοποίησε ένα απλό Toyota Hilux. Περίπου το 80% του πλαισίου αντικαταστάθηκε από υλικά πιο ισχυρή σε αντοχή, ενώ το υπόλοιπο 20% ξανασχεδιάστηκε, για ενίσχυση της αντοχή του σασί, αλλά και πιο ιδιαίτερη εμφάνιση.

Οι ώρες εργασίας ξεπερνούν τις 500 και περιλαμβάνουν εκτός από την ενίσχυση του αμαξώματος και αρκετή δουλειά στην ανάρτηση και τη μείωση του κέντρου βάρους, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός αυτοκινήτου.

Κάτω από το εμπρός καπό του βρίσκεται ένα 3λιτρος diesel κινητήρας που έχει μετατροπές για να καταναλώνει καύσιμα για τζετ. Αυτό εξασφαλίζει ότι το καύσιμο θα αποδίδει ακόμα και σε αυτές τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες της Ανταρκτικής που φτάνουν και τους -43 βαθμούς Κελσίου.

Η αυτονομία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί σημαντικά. Διαθέτει δεξαμενή καυσίμων με χωρητικότητα 750 λίτρων, ενώ μπορεί επίσης να μεταφέρει βαρέλια με καύσιμα 1.400 λίτρων. Πατάει σε ελαστικά συνολικής διαμέτρου 44 ιντσών, με μαλακά πλευρικά τοιχώματα για να ξεφουσκώνουν όταν αυτό απαιτείται προκειμένου να προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση.

Η τιμή του ασταμάτητου Toyota Hilux AT44 6×6 σύμφωνα με αυτό που αναγράφεται στο video, είναι 275.000 δολάρια ή περίπου 268.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!