FIA ETCR – Vallelunga: Τραυματισμός του Bruno Spengler

O Καναδός οδηγός Bruno Spengler υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη έπειτα από ατύχημα που είχε στον αγώνα του Πρωταθλήματος ETCR στη Vallelunga της Ιταλίας.

Στον 5ο και προτελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν του Ηλεκτρικού Πρωταθλήματος Τουρισμού της FIA (ETCR) που διεξήχθη στη Vallelunga της Ιταλίας, ο 38χρονος Καναδός οδηγός Bruno Spengler (Πρωταθλητής στο DTM το 2012), είχε ένα σοβαρό ατύχημα στον τελικό του γρκουπ Fast.

Ένα πρόβλημα στο Alfa Romeo Giulia της ομάδας Romeo Ferraris έβγαλε εκτός πίστας τον Spengler στη στροφή 2 (Curva Grande). To αυτοκίνητο απογειώθηκε στην αμμοπαγίδα και προσγειώθηκε ξανά με ορμή πριν προσκρούσει στα προστατευτικά ελαστικά. Ο Spengler υπέστη ελαφρύ κάταγμα στον Θ6 θωρακικό σπόνδυλο.

Για λόγους ασφάλειας, η Romeo Ferraris απέσυρε και το άλλο της αυτοκίνητο από τον αγώνα και θα διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα του Spengler. Τη στιγμή του ατυχήματος, ο Καναδός έδινε μάχη για την πρώτη θέση με τον 26χρονο Ισπανό Mikel Azcona, o οποίος κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του «Βασιλιά του Σαββατοκύριακου», με το Hyundai Veloster N, για να σημειώσει την απόλυτη βαθμολογία, συγκεντρώνοντας 100 βαθμούς.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, προηγούνται δύο οδηγοί της Cupra. Ο Γάλλος Adrien Tambay (γιος του πρώην οδηγού της F1, Patrick Tambay), είναι επικεφαλής, με διαφορά μόλις 14 βαθμών από τον Σουηδό Mattias Ekstrom (Πρωταθλητή DTM, WRC και ETCR). O τελευταίος αγώνας της σεζόν θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Τουρκία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!