WEC – 24 Ώρες Le Mans: Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Η Toyota κατέκτησε την 5η συνεχόμενη νίκη της στην 90η έκδοση του θρυλικού αγώνα 24 Ωρών του Le Mans.

Τα δύο υβριδικά Hypercar της Toyota δεν απειλήθηκαν ποτέ πραγματικά από τα πληρώματα των δύο αντιπάλων της στην κατηγορία, της Glickenhaus και της Alpine. To μόνο αξιοσημείωτο συμβάν για την ιαπωνική μάρκα συνέβη λίγο πριν την ολοκλήρωση της 16ης ώρας, ήταν όταν το πρωτότυπο #7 της Toyota, με τον Jose Maria Lopez στο τιμόνι σταμάτησε στην πίστα και ο Αργεντίνος αναγκάστηκε να επανεκκινήσει το αυτοκίνητο και να χρησιμοποιήσει το υβριδικό σύστημα του εμπρός άξονα για να κινηθεί ξανά.

Στη διαδικασία αυτή, το πλήρωμα των Lopez, Mike Conway και Kamui Kobayashi, έχασε ένα γύρο, τον οποίο στη συνέχεια κατάφερε να ανακτήσει, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα πλέον να απειλήσει το έτερο αυτοκίνητο της ομάδας, την GR010 των Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Ryo Hirakawa, οι οποίοι στέφθηκαν νικητές. Στα πρώτα 2/3 του αγώνα, τα δύο πληρώματα της Toyota εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία.

Η μοναδική καθυστέρηση για το πλήρωμα #8 ήρθε την προτελευταία ώρα, με μια χρονοβόρα αλλαγή οδηγού, από τον Buemi στον Hartley, ωστόσο ο Νεοζηλανδός πέρασε τη γραμμή τερματισμού πάνω από 2 λεπτά εμπρός από τον Lopez. Αυτή είναι η 4η νίκη στο Le Mans για τον Ελβετό Buemi και η για τον Hartley, με αμφότερους να γίνονται οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί της πατρίδας τους στο θρυλικό αγώνα. Ο Ryo Hirakawa, στην πρώτη του σεζόν στο WEC, έγινε ο 5ος Ιάπωνας που έχει κατακτήσει τη νίκη στην ιστορία του αγώνα.

Η Glickenhaus #709 των Ryan Briscoe, Richard Westbrook και Franck Mailleux συμπλήρωσε το βάθρο, αν και 5 γύρους πίσω από τους νικητές, λόγω μιας χρονοβόρας αντικατάστασης ενός αισθητήρα στα αρχικά στάδια του αγώνα. H ομάδα της Jota, με το #38 Oreca-Gibson και οδηγούς τους Antonio Felix da Costa, Roberto Gonzalez and Will Stevens πήρε μια κυρίαρχη νίκη στην κατηγορία LMP2, ενώ στην GTE Pro τη νίκη κατέκτησε το πλήρωμα #91 της Porsche, με οδηγούς τους Gianmaria Bruni, Richard Lietz και Freceric Makowiecki. Στην κατηγορία GTE Am, τη νίκη κατέκτησε το πλήρωμα της TF Sport, με τους Ben Keating, Marco Sorensen και Henrique Chavers πίσω από το τιμόνι μίας Aston Martin Vantage.

WEC Le Mans - Toyota

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!