Η CUPRA παρουσίασε τη νέα παγκόσμια καμπάνια «The Chosen One», με πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό Tom Felton, γνωστό από τον ρόλο του Draco Malfoy στη σειρά ταινιών Harry Potter.
Η καμπάνια βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητο, προσεγγίζοντας την επιλογή ενός μοντέλου ως μια διαδικασία που σχετίζεται με την ταυτότητα και το ένστικτο. Για τη δημιουργία της αντλεί έμπνευση από τη σκηνή επιλογής ραβδιού στο Ollivanders από την ταινία Harry Potter and the Philosopher’s Stone.
Στο κεντρικό δίλεπτο film της καμπάνιας, ο Tom Felton δοκιμάζει διαφορετικές επιλογές μέχρι να καταλήξει σε εκείνη που του ταιριάζει, με την CUPRA να μεταφέρει συμβολικά την ιδέα ότι «το αυτοκίνητο επιλέγει τον οδηγό του».
Σύμφωνα με τον Chief Brand Officer της CUPRA, Ignasi Prieto, στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει τη στιγμή σύνδεσης ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητο, μέσα από μια προσέγγιση που δίνει έμφαση στο συναίσθημα και στην οδηγική εμπειρία.
Η καμπάνια αναπτύχθηκε ως range campaign για τα μοντέλα ICE και PHEV της μάρκας, με ξεχωριστή παρουσία των Terramar, Formentor και Leon. Τη δημιουργική επιμέλεια ανέλαβε το agency&Rosàs, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στον Καναδά και την Ισπανία.

