Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής 2021: Η χρονιά της Toyota

H Toyota Gazoo Racing έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει σε όλους τους αγώνες μίας σεζόν στο WEC

Με τη διπλή της νίκη στο Μπαχρέιν, η Toyota Gazoo Racing όχι μόνο επισφράγισε τον φετινό τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC), αλλά πέτυχε και κάτι μοναδικό: Έγινε η μόνη ομάδα που κερδίζει σε όλους τους αγώνες μίας χρονιάς. Στην κορυφαία κατηγορία Hypercar, συγκέντρωσε 206 βαθμούς, έναντι 128 β. της γαλλικής Alpine Elf Matmut και 37 β. της αμερικάνικης Glickenhaus Racing. Μάλιστα, επέκτεινε το νικηφόρο σερί της στους εννέα αγώνες.

O 8ωρος αγώνας στο Μπαχρέιν αποτέλεσε το “αντίο” του Kazuki Nakajima στο θεσμό. Ο 36χρονος Ιάπωνας σημείωσε την 17η νίκη του στο WEC σε 59 συμμετοχές. Ο Nakajima, που το 2022 αναμένεται να αγωνιστεί στην πατρίδα του στα πρωταθλήματα Super Formula και SUPER GT, αποτέλεσε μαζί με τους Sébastien Buemi and Brendon Hartley το πλήρωμα του #8 GR010 HYBRID.

Πρωταθλητές για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχθηκαν οι Mike Conway, Kamui Kobayashi και José María López, με το #7 GR010 HYBRID, οι οποίες πανηγύρισαν φέτος τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans. Ο Kobayashi είναι ο πρώτος Ιάπωνας δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε θεσμό με τέσσερις τροχούς, ενώ ο Lopez έγινε ο δεύτερος Αργεντίνος με πέντε παγκόσμιους τίτλους, μετά τον Juan Manuel Fangio.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!