CUPRA UrbanRebel Concept: Ένα πρωτότυπο που πατάει πίστα

Παρουσιάστηκε ως έκθεμα στο σαλόνι του Μονάχου, όμως έχει κινητήρα και μπορεί να γυρίζει σε γρήγορο ρυθμό στην πίστα

“Ορισμένοι στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου, που είδαν το πρωτότυπο Cupra UrbanRebel, μου είπαν ότι πρόκειται για έκθεμα και δεν πιστεύουν πως είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί”, λέει ο Αντιπρόεδρος της Cupra, υπεύθυνος για τον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, Dr. Werner Tietz. Έτσι για να τους δείξει ότι έχουν λάθος, το έβαλε στην πίστα που υπάρχει στο Τεχνικό Κέντρο της SEAT και κατέγραψε στην κάμερα την εμπειρία του.

Το Cupra UrbanRebel ένα ηλεκτρικό μοντέλο που οι διαστάσεις του (μήκος 4 μέτρα) παραπέμπουν σε σουπερμίνι, όμως λεπτομέρειες όπως η μεγάλη πίσω αεροτομή θυμίζουν αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης φθάνει τους 435 ίππους (συνεχής απόδοση 340 ίπποι), με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα να διαρκεί μόλις 3,2 δλ.

Κύρια χαρακτηριστικά του UrbanRebel Concept είναι η τριγωνική σχεδίαση των εμπρόσθιων προβολέων, το περίγραμμα των παραθύρων δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα συνέχειας με την οροφή, οι δυναμικές πλαϊνές αναλογίες χάρη στην σφηνοειδή σχεδιαστική γραμμή από την κολώνα C έως την μπροστινή πόρτα και η μεγάλη πίσω αεροτομή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!