Ο Romain Dumas κατέκτησε το Pikes Peak με την Ford

O Γάλλος οδηγός αγώνων χρησιμοποίησε το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Pick-Up, Ford F-150 Lightning SuperTruck με 1.600 ίππους.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning SuperTruck στα χέρια του Γάλλου Romain Dumas κατάφερε να κερδίσει την 102η διεθνή ανάβαση Pikes Peak.

Μάλιστα, σημείωσε χρόνο 8:53.553, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος ανάμεσα στους συνολικά 61 ανταγωνιστές.

Ο Romain Dumas κατάφερε να ξεπεράσει ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ανάβασης, το οποίο τον ανάγκασε να σταματήσει εντελώς στην πίστα. Αυτή η στάση πρόσθεσε περίπου 26 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον αρχικό χρόνο κατάταξής του. Η γρήγορη σκέψη του Dumas βοήθησε στην ελαχιστοποίηση του προβλήματος, καθώς ο Γάλλος κατάφερε να επαναφέρει πλήρως το F-150 Lightning SuperTruck των 1.600 ίππων και να συνεχίσει την ανάβαση.

Μετά την προσπάθειά του, ο Dumas δήλωσε: «Είναι τιμή μου που πέτυχα αυτή τη νίκη με τη Ford Performance στο Pikes Peak International Hill Climb. Τα πάντα σε αυτή τη διοργάνωση είναι μια πρόκληση, επειδή δεν μοιάζει με καμία άλλη μορφή αγώνων, έχεις μόνο μια ευκαιρία. Αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση από νωρίς και αυτό μου έδωσε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να καλύψω τον χαμένο χρόνο στην υπόλοιπη διαδρομή».

Η Ford Performance συνεργάστηκε με την STARD (Stohl Advanced Research and Development) για την ανάπτυξη του F-150 Lightning SuperTruck. Η συνεργασία αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Pick-Up των 1.600 ίππων. Το SuperTruck εξοπλίστηκε με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, ειδικά κατασκευασμένες για αγώνες, εξοπλισμό ασφαλείας Sparco και ελαστικά Pirelli P-Zero τα οποία κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία, εξασφαλίζοντας τη σταθερότητά του στους δύσκολους ορεινούς δρόμους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!