Το νέο Audi RS 3 “έκλεψε” το ρεκόρ στο Nurburgring από την BMW M2

Το Audi RS 3 είναι πλέον το ταχύτερο μικρομεσαίο sedan στην “Πράσινη Κόλαση” του Nurburgring, νικώντας κατά 5 δευτερόλεπτα την BMW M2.

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας χρόνος από τότε που η BMW κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη πίστα του Nurburgring για μικρομεσαία sedan και το Audi RS 3 της έκλεψε το στέμμα.

Μέσα σε 7 λεπτά και 38,71 δευτερόλεπτα, το RS 3 κατάφερε να ολοκληρώσει έναν γύρο στην θρυλική «Πράσινη Κόλαση», νικώντας την ανταγωνίστρια BMW M2 κατά 5 δευτερόλεπτα.

Παρότι το RS 3 δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγή και εμφανίζεται καμουφλαρισμένο, έχει πολλά από τα στοιχεία που θα διαθέτει και το μοντέλο παραγωγής, όπως τα κεραμικά φρένα, την τροποποιημένη ανάρτηση και το σασί που προσφέρουν συνολικά περισσότερη σταθερότητα στις στροφές.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ίδιος 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων, ο οποίος θα παράγει 400 ίππους και 500 Nm ροπής. Η Audi αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο RS 3 μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπου θα αφαιρέσει κιόλας το καμουφλάζ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!