Το νέο Apple CarPlay σχεδιάζει να καταλάβει το αυτοκίνητο το 2024

Η αυξημένη ενσωμάτωση θα επιτρέψει στους χρήστες του Apple CarPlay να ελέγχουν περισσότερες λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, όπως οι ρυθμίσεις του κλιματισμού.

Το νέο Apple CarPlay σχεδιάζει να καταλάβει το αυτοκίνητο το 2024

Η αυξημένη ενσωμάτωση θα επιτρέψει στους χρήστες του Apple CarPlay να ελέγχουν περισσότερες λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, όπως οι ρυθμίσεις του κλιματισμού.

Το Apple CarPlay στοχεύει να καταλάβει σύντομα ολόκληρο το ταμπλό του αυτοκινήτου σας, πέραν της οθόνης infotainment (ενημέρωσης και ψυχαγωγίας), αφού ο γίγαντας των ηλεκτρονικών επιβεβαίωσε τα σχέδιά του να κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας του για αυτοκίνητα.

Μέχρι τώρα, το CarPlay και ο αντίπαλός του, το Android Auto της Google, υπήρχαν ως λογισμικό που εκτελείται ανεξάρτητα από το όχημα, με πολύ περιορισμένο έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Αυτό ανάγκαζε συχνά τους χρήστες να βγαίνουν προσωρινά από το CarPlay για να κάνουν ρυθμίσεις, για παράδειγμα, όσον αφορά την επιλογή ραδιοφωνικού σταθμού ή τον κλιματισμό.

Η νέα έκδοση του CarPlay θα προσφέρει πολύ υψηλότερα επίπεδα ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας προσαρμοσμένης διεπαφής που επεκτείνεται πέραν από την κεντρική οθόνη, για να αναλάβει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγαλύτερη πρόσβαση σε βασικά δεδομένα του αυτοκινήτου, όπως η ταχύτητα, η απόδοση ή ακόμη και η πίεση των ελαστικών.

Η Apple έχει συνεργαστεί με την Porsche και την Aston Martin για τη νέα έκδοση και μια εικόνα προεπισκόπησης που εξέδωσε η βρετανική μάρκα πολυτελείας αποκαλύπτει ότι το Apple CarPlay θα μπορεί να ελέγχει τη θερμοκρασία του κλιματισμού, την ένταση των αεραγωγών και να εισάγει έναν ειδικά διαμορφωμένο πίνακα οργάνων με μοναδικά χαρακτηριστικά. Η εικόνα της Porsche δείχνει ότι η Apple σκοπεύει να αξιοποιήσει και τον επιπλέον χώρο εμπρός από το συνοδηγό και τη οθόνης που βρίσκεται εκεί στα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας, με στοιχεία ημερολογίου του χρήστη να εμφανίζονται εκεί.

Ο Marco Mattiacci, εμπορικός σύμβουλος της Aston Martin, δήλωσε: «Η ενσωμάτωση της τελευταίας τεχνολογίας αιχμής, σε συνδυασμό με ένα εξατομικευμένο διαισθητικό περιβάλλον, είναι πρωταρχικής σημασίας για τη δημιουργία της απόλυτης εμπειρίας του πελάτη της Aston Martin. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα καθώς συνεργαζόμαστε με την Apple για να φέρουμε την επόμενη γενιά του CarPlay στην Aston Martin το 2024».

Αυτή η σχετικά ασαφής ημερομηνία-στόχος είναι η μεγαλύτερη λεπτομέρεια που έχουμε μέχρι στιγμής για το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης των σχεδίων της Apple, αν και η επιλογή της Aston Martin και της Porsche ως αρχικών συνεργατών για το λανσάρισμα, υποδηλώνει ότι η διαδικασία είναι περίπλοκη και δαπανηρή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!