Ενημέρωση λογισμικού εξ αποστάσεως στα ηλεκτρικά Volkswagen (video)

Η αρχή γίνεται με το ID.3 εντός του Ιουλίου

Ενημέρωση λογισμικού εξ αποστάσεως στα ηλεκτρικά Volkswagen (video)

Η αρχή γίνεται με το ID.3 εντός του Ιουλίου

Από αυτό το καλοκαίρι, η Volkswagen θα στέλνει τακτικά ενημερώσεις λογισμικού “Over-the-Air” σε μοντέλα της σειράς ID. Το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από αυτές τις αναβαθμίσεις είναι το ID.3: η τελευταία έκδοση λογισμικού “ID.Software2.3” θα σταλεί στους πελάτες-μέλη του “First Movers Club” εντός του Ιουλίου.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει προσαρμογές και βελτιώσεις σε λειτουργίες, επιδόσεις και άνεση. Σταδιακή θα ακολουθήσουν οι ενημερώσεις για όλους τους πελάτες ID.3, ID.4 και ID.4 GTX, ενώ μελλοντικά οι ενημερώσεις θα γίνονται κάθε 12 εβδομάδες.

Ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen δήλωσε: «Η Volkswagen ανεβάζει ταχύτητα στην ψηφιοποίηση. Μετά την επιτυχία της σειράς ID. δημιουργούμε ή μια εντελώς νέα, ψηφιακή εμπειρία πελάτη με νέες λειτουργίες και μεγαλύτερη άνεση – κάθε δώδεκα εβδομάδες. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής ACCELERATE, και προετοιμάζει για την συνδεδεμένη, ψηφιακή κινητικότητα του μέλλοντος”.

Η πρώτη ενημέρωση περιλαμβάνει πολλές λειτουργικές βελτιώσεις, όπως λειτουργίες φωτισμού, τροποποιήσεις σχεδιασμού για το σύστημα ψυχαγωγίας, καθώς και βελτιώσεις στην απόδοση και τη σταθερότητα.

Οι ενημερώσεις λογισμικού φτάνουν στα ID. μέσω μεταφοράς δεδομένων, απευθείας στους κεντρικούς υπολογιστές του αυτοκινήτου (In Car Application Server, «ICAS» ). Στην περίπτωση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB, αυτά περιλαμβάνουν λειτουργίες που σε προηγούμενες γενιές γίνονταν από μια σειρά μονάδων ελέγχου οχημάτων.

Ο νέος σχεδιασμός των ηλεκτρονικών  απλοποιεί την ανταλλαγή δεδομένων και λειτουργιών μεταξύ συστημάτων και καθιστά δυνατή την πρόσβαση και την ενημέρωση έως και 35 μονάδων ελέγχου μέσω των ενημερώσεων Over-the-Air.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!