Διπλή συμφωνία του Ομίλου Renault για την παραγωγή μπαταριών

Ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας με τις Envision AESC και Verkor

Διπλή συμφωνία του Ομίλου Renault για την παραγωγή μπαταριών

Ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας με τις Envision AESC και Verkor

Ο Όμιλος Renault ανακοίνωσε δύο πολύ σημαντικές συνεργασίες, στον τομέα του σχεδιασμού και της παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Η πρώτη συνάφθηκε με την Envision AESC, με αφορμή την κατασκευή ενός υπερεργοστασίου στο Douai (κοντά στο Renault ElectriCity) και έχει σαν σκοπό την παραγωγή σύγχρονων μπαταριών χαμηλής εκπομπής άνθρακα, οι οποίες θα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές ως προς το κόστος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθοριστική συμβολή της Renault στην επίτευξη του εκμηδενισμού των ρύπων Πανευρωπαϊκά, ενώ μέχρι το 2030 οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα αγγίζουν το 90% των συνολικών πωλήσεων της φίρμας.

Η έτερη συμφωνία έγινε με τη Verkor, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη μπαταριών υψηλής απόδοσης, με μελλοντικό ενδεχόμενο την απόκτηση ποσοστού άνω του 20% από τη Renault στη Verkoer. Μελλοντικά, η Verkor έχει ως σκοπό τη δημιουργία του πρώτου υπερεργοστασίου μπαταριών υψηλής απόδοσης στη Γαλλία.

Οι δύο αυτές συνεργασίες θα δημιουργήσουν περίπου 4.500 άμεσες θέσεις στη Γαλλία έως το 2030, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί ένα ισχυρό “οικοσύστημα” παραγωγής μπαταριών, στο κέντρο της Ευρώπης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!