Τεχνολογία της Nissan για την αποφυγή συγκρούσεων στις διασταυρώσεις

Η Nissan προσθέτει την αποφυγή σύγκρουσης διασταυρώσεων στην υπό εξέλιξη τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού που βασίζεται στο LIDAR.

Τεχνολογία της Nissan για την αποφυγή συγκρούσεων στις διασταυρώσεις

Η Nissan προσθέτει την αποφυγή σύγκρουσης διασταυρώσεων στην υπό εξέλιξη τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού που βασίζεται στο LIDAR.

Μια επίδειξη της προηγμένης τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού (ADAS) που βασίζεται στο LIDAR, η οποία διαθέτει πλέον τη δυνατότητα αποφυγής σύγκρουσης διασταυρώσεων, πραγματοποίησε πρόσφατα η Nissan.

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σε μια από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιαπωνία, η Nissan παρουσίασε την ικανότητα της τεχνολογίας να εκτελεί ορισμένους αυτόματους ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης, στο πλέον περίπλοκο περιβάλλον των διασταυρώσεων.

Τα ατυχήματα που προκαλούνται από σφάλμα του οδηγού σε διασταυρώσεις μπορεί δυστυχώς να έχουν σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, το υπό ανάπτυξη σύστημα σχεδιάζεται για να παρέχει βελτιωμένη υποστήριξη σε δύσκολες καταστάσεις, μέσω προηγμένων δυνατοτήτων ανίχνευσης και λήψης αποφάσεων.

 

Το σύστημα διαθέτει μια νέα λογική ελέγχου για την αποφυγή σύγκρουσης στις διασταυρώσεις, που βασίζεται στην τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης» και χρησιμοποιεί LIDAR επόμενης γενιάς. Μπορεί να ανιχνεύσει την ταχύτητα, τη θέση και τον πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με αντικείμενο, από πλευρική κατεύθυνση.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται άμεσα στη μεταβαλλόμενη κατάσταση μέσω βημάτων, όπως η ενεργοποίηση έκτακτης ανάγκης των φρένων, ή η απελευθέρωση των φρένων όταν ο πιθανός κίνδυνος έχει αποφευχθεί.

Ο Takao Asami, Αντιπρόεδρος και  επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Προηγμένης Μηχανικής της Nissan, δήλωσε σχετικά: “Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας. Είμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης της τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LIDAR επόμενης γενιάς, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Με στόχο την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς στρες, η Nissan εργάζεται για να κατανοήσει πλήρως ολόκληρο το φάσμα των σεναρίων ατυχημάτων, αναλύοντας περίπλοκα σχετικά σενάρια που συμβαίνουν σε πραγματικό περιβάλλον. Οι προσπάθειές μας στοχεύουν να βελτιώσουν ουσιαστικά την αποφυγή ατυχημάτων”.

Δείτε πώς λειτουργεί το πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων στις διασταυρώσεις:

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!