Η BMW επενδύει 1,7 δις. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Επένδυση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η BMW.

Η BMW επενδύει 1,7 δις. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Επένδυση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η BMW.

Ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο ανακοίνωσε η BMW, με 1 δισεκατομμύριο ευρώ να πηγαίνει στο εργοστάσιο του Spartanburg στις ΗΠΑ και 700.000.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός Νέου Κέντρου Συναρμολόγησης Μπαταριών Υψηλής Τάσης στο Woodruff, Ν. Καρολίνα.

Μεγάλος στόχος είναι η προετοιμασία για την παραγωγή της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας. Τουλάχιστον έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW X θα παρουσιαστούν μέχρι το 2030.

Από τη νέα επένδυση θα γίνει η κατασκευή ενός νέου κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης της στο Woodruff, SC, κοντά στο Εργοστάσιο του Spartanburg. Η νέα εγκατάσταση θα περικλείει μία επιφάνεια άνω τους ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών ποδιών και θα κατασκευάζει μπαταρίες επόμενης γενιάς για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αναμένεται να δημιουργούν περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας.

Το εργοστάσιο του Spartanburg αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μονάδες μπαταριών ιόντων λιθίου για τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα που κατασκευάζονται εκεί, την BMW X3 xDrive30e και την BMW X5 xDrive45e. Το 2021, σχεδόν 70.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα BMW κατασκευάστηκαν εκεί. Στη νέα εγκατάσταση, η μονάδα του Woodruff θα αξιοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτυχθεί στο Εργοστάσιο του Spartanburg.

Οι νέες μπαταρίς θα έχουν 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα που θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης μέχρι 30% και θα αυξήσει την αυτονομία έως 30%. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές, CO2 από την παραγωγή κυψελών θα μειωθούν μέχρι 60% μέσω μερικής χρήσης δευτερογενών πρώτων υλών – λιθίου, κοβαλτίου και νικελίου – καθώς και ανανεώσιμης ενέργειας για παραγωγή.

Το BMW Group έχει ήδη ανακοινώσει ότι τέσσερα ακόμα εργοστάσια κυψελών μπαταριών θα κατασκευαστούν σε Ευρώπη και Κίνα προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις για κυψέλες μπαταριών επόμενης γενιάς. Τα εργοστάσια αυτά κατασκευάζονται από συνεργάτες και το καθένα θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα μέχρι 20 γιγαβατώρες (GWh).

Aerials 5/7/21 – File: 050621GR56
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!