Η Mercedes-Benz επενδύει σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Η νέα συνεργασία της Mercedes-Benz με την Factorial Energy θα αυξήσει την αυτονομία των οχημάτων και θα μειώσει το χρόνο φόρτισης

Η Mercedes-Benz επενδύει σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Η νέα συνεργασία της Mercedes-Benz με την Factorial Energy θα αυξήσει την αυτονομία των οχημάτων και θα μειώσει το χρόνο φόρτισης

Στο δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της, η Mercedes-Benz συνεργάζεται με την εταιρεία Factorial για να αναπτύξει νέας γενιάς μπαταρίες με κυψέλες, από το επόμενο έτος. Ο στόχος της συνεργασίας είναι αρχικά στον τομέα των κυψελών και στη συνέχεια στα modules που θα ενσωματώνονται στην μπαταρία του οχήματος. Η Mercedes-Benz θα χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία σε μια μικρή, περιορισμένη σειρά οχημάτων, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Με την επένδυσή της, η Mercedes-Benz αποκτά το δικαίωμα να έχει εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Factorial.

«Θα διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών. Με τη Factorial, το νέο συνεργάτη μας, πραγματοποιούμε έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των πολλά υποσχόμενων μπαταριών στερεάς κατάστασης. Για το σκοπό αυτό, επενδύουμε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στη Factorial», δήλωσε ο Markus Schäfer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος για την Έρευνα του Ομίλου Daimler και COO της Mercedes-Benz Cars. «Με αυτή τη συνεργασία, συνδυάζουμε την εμπειρία της Mercedes-Benz στην ανάπτυξη και την ενσωμάτωση μπαταριών στα οχήματα, με την τεχνογνωσία της Factorial στον τομέα των μπαταριών στερεάς κατάστασης».

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης φαίνεται ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο μέλλον της ηλεκτρικής κινητικότητας. Χρησιμοποιούν έναν ηλεκτρολύτη από στερεό υλικό αντί του υγρού ηλεκτρολύτη που συνήθως χρησιμοποιείται. Ο ηλεκτρολύτης χρειάζεται για τη μεταφορά ιόντων μεταξύ των ηλεκτροδίων της μπαταρίας. Οι στερεοί ηλεκτρολύτες κάνουν τη μπαταρία ασφαλέστερη και επιτρέπουν τη χρήση νέου τύπου ανοδίων, από μεταλλικό λίθιο. Έτσι η μπαταρία έχει σχεδόν διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις σημερινές μπαταρίες Li-ion, μεγαλύτερη αυτονομία, που φτάνει το 40% και μικρότερο χρόνο φόρτισης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!