Αυτό είναι το πρώτο Nissan που κατασκευάστηκε στις Η.Π.Α.

Η Nissan γιορτάζει 4 δεκαετίες παραγωγής οχημάτων στις Η.Π.Α. και το πρώτο της μοντέλο made in USA ήταν δημοφιλές και στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το πρώτο Nissan που κατασκευάστηκε στις Η.Π.Α.

Η Nissan γιορτάζει 4 δεκαετίες παραγωγής οχημάτων στις Η.Π.Α. και το πρώτο της μοντέλο made in USA ήταν δημοφιλές και στην Ελλάδα.

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Ιουνίου 1983, όταν το λευκό pick-up 720 κύλισε τους τροχούς του βγαίνοντας από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Nissan στο Tennessee των Η.Π.Α.. Ήταν το πρώτο Made in USA αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας.

Η Nissan γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια παραγωγής οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ πρέπει να πούμε πως το συγκεκριμένο pick-up γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, παραγόταν στο εργοστάσιο της ΤΕΟΚΑΡ στο Βόλο.

Έκτοτε, η Nissan έχει επεκτείνει το αποτύπωμά της στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου κινητήρων στο Decherd του Tennessee το 1997 και ενός εργοστασίου συναρμολόγησης οχημάτων στο Canton του Mississippi το 2003. Συλλογικά, αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν κατασκευάσει σχεδόν 20 εκατομμύρια οχήματα και 13 εκατομμύρια κινητήρες στις Η.Π.Α έως τώρα.

Σήμερα, η Nissan απασχολεί 21.000 εργαζομένους στις Η.Π.Α.. Το μέλλον βέβαια προδιαγράφεται ηλεκτρικό. Γι’ αυτό η ιαπωνική μάρκα, στο πλαίσιο του οράματος Ambition 2030 που περιλαμβάνει πλάνο για 27 ηλεκτροκίνητα μοντέλα παγκοσμίως έως το 2030, ανακοίνωσε μια επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις της στο Canton του Mississippi σε κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Nissan 720 Pick up

Δύο ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα μπουν σε παραγωγή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο το 2025. Αυτή η επένδυση είναι μία από τις πολλές που σχεδιάζει η εταιρεία στις Η.Π.Α. τα επόμενα 5 χρόνια, με στόχο το 40% των πωληθέντων οχημάτων της εκεί να είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Δείτε στο παρακάτω video στιγμιότυπα από την 40χρονη ιστορία κατασκευής οχημάτων της Nissan στις Η.Π.Α..

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!