Τα 7 αυτοκίνητα του “007” που έμειναν στην ιστορία

Ο πράκτωρ 007 (ή James Bond) πίσω απο το τιμόνι των 7 πιο εντυπωσιακών αυτοκινήτων που τον συνόδευαν στις ομώνυμες ταινίες.

Τα 7 αυτοκίνητα του “007” που έμειναν στην ιστορία

Ο πράκτωρ 007 (ή James Bond) πίσω απο το τιμόνι των 7 πιο εντυπωσιακών αυτοκινήτων που τον συνόδευαν στις ομώνυμες ταινίες.

Ο εμβληματικός χαρακτήρας Τζέιμς Μποντ (James Bond) ή Πράκτωρ 007 αδιαμφισβήτητα έχει χαραχθεί στις μνήμες μας ως μια από τις πιο δημοφιλείς και μακροχρόνια επιτυχημένες κινηματογραφικές σειρές ταινιών.

Ο πράκτορας 007, από τον πρώτο του 1962 αλλά και όσους ακολούθησαν, παραμένει η επιτομή του κομψού και τζέντλεμαν κατασκόπου. Γνωρίζει σε όλες τις περιστάσεις πώς να ντυθεί, τι να πιει, τι να πει και πότε να «σπάσει» τους κανόνες. Αποδίδει με τον πιο περίτεχνο τρόπο το «Βρετανικό στιλ». Κάθε ένας από τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον μυστικό πράκτορα προσθέτει και μία διαφορετική διάσταση στον χαρακτήρα του. Συνολικά έχουν γυριστεί 25 ταινίες. Η πιο πρόσφατη από αυτές είναι το No time to die, που προβλήθηκε το 2021, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Γνωστός για τη γοητεία, την ιδιαίτερη αισθητική και τα gadgets ο Βρετανός ήρωας βρίσκεται στο τιμόνι μερικών απο τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα στην προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο. Παρακάτω, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε, 7 απο τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα του James Bond!

1. Aston Martin DB5

Αποτελεί το όχημα με τις περισσότερες εμφανίσεις σε Bond ταινίες. Από το Goldfinger – όπου και πρωτοεμφανίστηκε – έως το Skyfall και από τον Sean Connery έως τον Daniel Craig, η DB5 αποτελεί το αυτοκίνητο που ταύτισε τον James Bond με την αγγλική φίρμα.

2. BMW Z8

Σε μία λίστα με εμβληματικά αυτοκίνητα δεν θα μπορούσε να λείπει η BMW Z8. Μετά τη μικρή εμπλοκή της BMW Z3 στην ταινία GoldenEye, η πιο πληθωρική Z8 είχε σαφώς μεγαλύτερη παρουσία στο The World Is Not Enough. Μπορεί να μην διέθετε τον εξοπλισμό της 750iL, ήταν όμως επαρκώς προικισμένη με τεχνολογικά καλούδια, για τις δυσκολίες του 007 Pierce Brosnan. Δυστυχώς είχε οδυνηρό τέλος, αφού κόπηκε άδοξα στα δύο.

3.Aston Martin Vanquish

Στην ταινία Die Another Day (2002), η Aston Vanquish είναι εξοπλισμένη με ελαστικά και με καρφιά, τα οποία επιτρέπουν στον Μποντ να διαφύγει από τα τείχη της παγωμένης σπηλιάς του Ζάο. Το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο με τεχνολογία αιχμής και ο 007 ξεναγήθηκε σε αυτό από τον αντικαταστάτη του Q, R (τον υποδύεται ο John Cleese). Εκτός από τις συνηθισμένες ρουκέτες και τα πολυβόλα, η Vanquish διέθετε και συσκευή απόκρυψης. Ειδικές κάμερες σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου πρόβαλλαν μια εικόνα σε ένα “δέρμα” που το έκανε ουσιαστικά αόρατο. Όλη αυτή η τεχνολογία ήρθε σε λειτουργία όταν ο Μποντ αντιμετώπισε τον κακό Ζάο (τον υποδύθηκε ο Rick Yune) σε μια παγωμένη λίμνη στην Ισλανδία.

 

4. Toyota 2000GT Roadster

Το Toyota 200GT αποτελεί ένα περιορισμένης παραγωγής συλλεκτικό σπορ GT και θεωρείται το πρώτο supercar από Ασία μεριά. Οι τιμές του έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Όποιος έχει στην κατοχή του ένα από τα 351 που κατασκευάστηκαν διαθέτει ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν είχε στα πλάνα της να βγάλει το Toyota 2000GT ως roadster. Έως ότου ήρθε ο James Bond και της άλλαξε τα σχέδια. Καθώς ο Sean Connery δεν χωρούσε στο ιαπωνικό GT λόγω ύψους, η εταιρεία αναγκάστηκε να το μετατρέψει σε κάμπριο. Η Toyota, μάλιστα πραγματοποίησε τη μετατροπή σε λιγότερο από 2 εβδομάδες

5. Aston Martin DBS 

Εφόσον αναφερόμαστε στον Daniel Craig, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το αυτοκίνητο που τον συντρόφευσε κινηματογραφικά ως James Bond. Η DBS έκανε ντεμπούτο το 2006 στο «Casino Royale». Μετά από αρκετές προσπάθειες για να ανατραπεί η Aston Martin DBS, η παραγωγή αποφάσισε να τοποθετήσει ένα μοχλό συμπιεσμένου αέρα στο πάτωμά της για να την αναποδογυρίσει την κατάλληλη στιγμή. Το κουμπί της ανατροπής πάτησε ο stuntman Adam Kirley, που οδηγούσε το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν επτά περιστροφές,με ταχύτητα πάνω από 115χλμ/ώρα,  που έγιναν παγκόσμιο ρεκόρ. Η Aston Martin DBS V12 επέστρεψε ως υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Bond μόνο για την καταδίωξη αυτοκινήτων στην αρχή του «Quantum of Solace» το 2008. Συγκεκριμένα στην χαρακτηριστική πρώτη σκηνή όπου ο Bond καταδιώκεται από δύο Alfa Romeo 159 στη λίμνη Garda της Ιταλίας. Προτού πέσουν οι τίτλοι έναρξης της ταινίας και ακολουθήσει η μετέπειτα δράση.

6. Lotus Esprit S1

 

Μεταφερόμαστε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο μεσογειακό νησί της Σαρδηνίας. Εκεί μέσα από μία επεισοδιακή και αδιάκοπη καταδίωξη συναντάμε ένα από τα πιο περίεργα θεάματα που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη.

Ο λόγος για τη Lotus Esprit S1. Η λευκή Βρετανίδα καλλονή εκτός από τον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με τα 160 άλογα – αρκετά για την εποχή εκείνη – διέθετε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την έκανε πραγματικά να ξεχωρίζει: ήταν υποβρύχια.

7. BMW 750iL

Αν και έχουμε συνηθίσει τον James Bond με σπορ γρήγορα αυτοκίνητα αυτό άλλαξε το 1997, όταν δόθηκε στον Bond η σειρά 7 της BMW. Συγκεκριμένα, η ναυαρχίδα της BMW με τον θηριώδη V12 κινητήρα των 5.4 λίτρων αποτελεί το Bond car με τα περισσότερα gadgets.

Η λιμουζίνα των 5+ μέτρων, εξοπλιζόταν με μία σειρά από τεχνολογικά gadgets που σηματοδότησαν τη μετάβαση του Bond στη σύγχρονη εποχή. Οθόνες lcd, χρηματοκιβώτια με δαχτυλικά αποτυπώματα, trackpads και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που προμήνυαν την αλλαγή της χιλιετίας και την προσαρμογή του Bond στη δεκαετία του 2000.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!