Jaguar C-type Continuation: 70 χρόνια μετά από μία ιστορική νίκη

Η Jaguar Classic ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης C-type Continuation στην επέτειο των 70 ετών από τη νίκη του πρωτότυπου μοντέλου στο Grand Prix του Reims.

Jaguar C-type Continuation: 70 χρόνια μετά από μία ιστορική νίκη

Η Jaguar Classic ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης C-type Continuation στην επέτειο των 70 ετών από τη νίκη του πρωτότυπου μοντέλου στο Grand Prix του Reims.

Η Jaguar Classic ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης C-type Continuation. Η αυστηρά περιορισμένη σειρά παραγωγής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο εργοστάσιο της Jaguar Classic Works, στο Coventry, και το πρώτο όχημα ολοκλήρωσε τις δοκιμές και πλέον είναι έτοιμο για παράδοση σε έναν ενθουσιασμένο πελάτη.

Κάθε C-type Continuation υποβάλλεται σε τουλάχιστον 400 χλμ. δοκιμών από τους μηχανικούς της Jaguar Classic, μετά από μια διαδικασία κατασκευής που απαιτεί 3.000 ώρες εντατικής και εξαιρετικά εξειδικευμένης εργασίας.

Η πρώτη Continuation είναι εμπνευσμένη από την αρχική Jaguar C-type που κέρδισε τον αγώνα σπορ αυτοκινήτων στο Grand Prix του Reims, στη Γαλλία, στις 29 Ιουνίου του 1952. Ήταν η πρώτη C-type που ήταν εξοπλισμένη με δισκόφρενα και κέρδισε σε διεθνή αγώνα. Αυτό συνέβη αφότου ο οδηγός αγώνων Stirling Moss έπεισε την Jaguar να εφαρμόσει την πρωτοποριακή τεχνολογία που είχε εξελίξει.

Η νίκη στο Reims αποτέλεσε τον προπομπό της κυριαρχίας της C-type στις 24 Ώρες του Le Mans της επόμενης χρονιάς και στη συνεχιζόμενη υπεροχή της Jaguar στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1950.

Ο David Foster, επικεφαλής του τμήματος μηχανολογίας της Jaguar Land Rover Classic, δήλωσε: «Συνδυάσαμε πρωτότυπα σχέδια, σύγχρονες τεχνικές CAD και 3.000 ώρες χειρωνακτικής εργασίας για να δημιουργήσουμε την πρώτη χειροποίητη C-type, σημειώνοντας μια ιστορική στιγμή-ορόσημο για την Jaguar Classic».

«Οι αποκλειστικές μας Continuation C-type διαθέτουν τις τεχνικές καινοτομίες και τις προδιαγραφές του απόλυτου αυτοκινήτου που κέρδισε το Le Mans το 1953, συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου σετ δισκόφρενων Dunlop που νίκησε στο Reims το 1952».

Όλα τα μοντέλα Continuation θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές των C-type Works του 1953. Είναι εγκεκριμένα από τη FIA και έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους ιστορικούς αγώνες της FIA, συμπεριλαμβανομένου του Jaguar Classic Challenge, ο οποίος διεξάγεται σε διάφορες πίστες, όπως το Le Mans και το Silverstone.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!