Οδηγούμε τη νέα BMW X2 M35i xDrive στην Πορτογαλία

Στα παραλιακά της Λισαβόνας και συγκεκριμένα στο Cascais οδηγήσαμε την ολοκαίνουργια BMW X2 στην πιο ισχυρή έκδοσή της μέχρι σήμερα, την M35i xDrive των 300 ίππων.

Οδηγούμε τη νέα BMW X2 M35i xDrive στην Πορτογαλία

Στα παραλιακά της Λισαβόνας και συγκεκριμένα στο Cascais οδηγήσαμε την ολοκαίνουργια BMW X2 στην πιο ισχυρή έκδοσή της μέχρι σήμερα, την M35i xDrive των 300 ίππων.

Αρχικά, η BMW X2 είχε δημιουργηθεί με σκοπό να ξεχωρίζει από το αδερφάκι της, την Χ1 με την οποία μοιράζονταν την ίδια πλατφόρμα, χάρη στο ξεχωριστό στιλ, την coupe σιλουέτα και το πιο δυναμικό look. Στη δεύτερη γενιά όμως οι Γερμανοί φαίνεται να έκαναν ένα βήμα παραπάνω και να δώσουν στη Χ2 έναν ακόμα πιο δυναμικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα. Αλλά μήπως τελικά κατασκεύασαν μια mini X4;

Στη Λισαβόνα οδηγήσαμε -μεταξύ άλλων και- τη νέα BMW X2 στην ισχυρότερη έκδοση μέχρι σήμερα, την Μ35i xDrive. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως η γκάμα της Χ2 περιλαμβάνει και πιο προσιτές βενζινοκίνητες και diesel εκδόσεις, καθώς και την αμιγώς ηλεκτρική βερσιόν iX2.

Σχεδιαστικά η νέα X2 διακρίνεται για την επιβλητική εμφάνιση της που τονίζεται από τα μεγάλα «νεφρά» και – στην περίπτωση της M35i – τα αεροδυναμικά βοηθήματα που μαγνητίζουν το βλέμμα κάθε περαστικού. Μάλιστα, εάν κυκλοφορείτε με την πράσινη (από τις συνολικά 11) απόχρωση, σίγουρα το να βολτάρετε incognito θα πρέπει να το ξεχάσετε.

Αν πάλι θέλετε να κάνετε έντονη την παρουσία σας, προσθέστε από τον προαιρετικό κατάλογο και το BMW Iconic Glow με το οποίο φωτίζεται το περίγραμμα των «νεφρών», κάτι που πρώτη φορά υπάρχει σαν επιλογή στην Χ2.

Η νέα BMW X2 έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, φτάνοντας πλέον τα 4,57 μέτρα σε μήκος και τα 1,85 μέτρα σε πλάτος, ενώ ψήλωσε κατά 64 χλστ. φτάνοντας τα 1,58 μ.. Παράλληλα, το μεταξόνιο είναι 2,69 μέτρα με αποτέλεσμα να συμβάλλει σε μια αρκετά άνετη καμπίνα και μπόλικους αποθηκευτικούς χώρους. Το πορτμπαγκάζ π.χ. ξεκινάει από τα 560 λίτρα και φτάνει τα 1.470 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το εσωτερικό της νέας BMW X2 προέρχεται βασικά από τη X1. Σε πρώτο πλάνο η μεγάλη κυρτή οθόνη πίσω από το σπορ τιμόνι, ενώ το ταμπλό συνδυάζει αλκαντάρα και δέρμα, χαρίζοντας την premium ατμόσφαιρα που έχουμε συνηθίσει άλλωστε από τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας.

Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός κάθονται στα εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα, τα οποία προσφέρουν κορυφαία πλευρική στήριξη. Στην «αιωρούμενη» κονσόλα υπάρχουν κάποια βασικά κουμπιά ελέγχου του ηχοσυστήματος, καθώς και των συστημάτων ρύθμισης του αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό της ισχυρής X2 συναντάμε τον 2λιτρο M TwinPower turbo των 300 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων Steptronic προσφέροντας ταχύτατες αλλαγές – και ναι, αυτές οι αλλαγές ήταν συχνές κατά την οδήγησή μας.

Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Η «μελωδία» του κινητήρα στις υψηλές στροφές και ο ήχος της εξάτμισης μάς έβγαζε στην επιφάνεια όλες τις «επιθετικές» μας ορέξεις. Τόσο τα πολλά συστήματα ασφαλείας όσο και τα αυστηρά όρια των δρόμων όμως, έβαζαν φρένο σε οποιαδήποτε πονηρή ιδέα φυτευόταν στο μυαλό πίσω από το τιμόνι της X2 M35i.

Η επιλογή του sport προγράμματος με την επιπλέον… ροπή (boost) για 10 δευτερόλεπτα έδειχνε πόσο ικανή είναι η κορυφαία Χ2 στις επιταχύνσεις και τις ρεπρίζ. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,4 δευτερόλεπτα και αυτό οφείλεται φυσικά και στο σύστημα τετρακίνησης xDrive. Θυμηθείτε, ότι το εν λόγω SUV ζυγίζει 1.770 κιλά.

Το στιβαρό πλαίσιο της νέας Χ2 γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον οδηγό μέσα στα πρώτα μέτρα, ενώ η προαιρετική προσαρμοζόμενη ανάρτηση «Μ» απογειώνει την οδηγική συμπεριφορά. Συνδυάζει τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με επιλεκτική απόσβεση βάσει της συχνότητας των κραδασμών με το σπορ σύστημα διεύθυνσης και τη μειωμένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά.

Τελικά, η ολοκαίνουργια BMW X2 αφήνει πίσω της το παρελθόν και κάνει restart δείχνοντας τον πραγματικό της ξεχωριστό  εαυτό. Ένα SUV με δυναμικές γραμμές και premium χαρακτήρα που στην περίπτωση της M35i αναζητά τη γρήγορη οδήγηση χωρίς κανέναν περιορισμό. Ολόκληρη η γκάμα της νέας X2 είναι διαθέσιμη ήδη στη χώρα μας για παραγγελία με τις τιμές να ξεκινούν από 42.150 ευρώ, ενώ η κορυφαία X2 των 300 ίππων που οδηγήσαμε αγγίζει τις 67.200 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Tik Tok

@motorone.gr Ολοκαίνουργια BMW X2. Σύντομα περισσότερα… @bmw #bmw #bmwx2 #motorone ♬ Scare to Be Lonely X Kimi no Toriko – DJ Icha

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!