Η BMW μπαίνει στο… χορό των ηλεκτρικών scooter

To CE 04 προσφέρει αυτονομία έως 130 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ/ώρα

Η BMW μπαίνει στο… χορό των ηλεκτρικών scooter

To CE 04 προσφέρει αυτονομία έως 130 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ/ώρα

Με το scooter CE 04, η BMW Motorrad συνεχίζει να ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνητη κινητικότητα στα αστικά κέντρα. Καθώς το πρωτότυπο BMW Motorrad Concept Link κυκλοφόρησε αρχικά το 2017 και το  BMW Motorrad Definition CE 04, που ελάχιστα απείχε από την έκδοση παραγωγής, παρουσιάστηκε το 2020, η BMW CE 04 ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην αστική κινητικότητα των δύο τροχών. Με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τον προοδευτικό σχεδιασμό και τις καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το νέο scooter συνδυάζει λειτουργίες μεταφοράς και επικοινωνίας για μια νέα μάρκα κινητικότητας στο αστικό περιβάλλον.

Με μέγιστη ισχύ 42 ίππων, η νέα BMW CE 04 διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα και παρέχει εξαιρετική οδηγική απόλαυση. Για τη συνηθισμένη δοκιμασία “traffic light start” η επιτάχυνση από στάση έως τα 50 χλμ./ώρα, διαρκεί μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Ακόμα και στην κατηγορία οχημάτων μειωμένης απόδοσης “L3e-A1”, προσφέρεται ισχύς 31 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 120 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα τις γρήγορες επιταχύνσεις όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους και τμήματα αυτοκινητοδρόμων.

Η νέα BMW CE 04 έχει μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας (8,9 kWh), παρέχοντας αυτονομία περίπου 130 χιλιομέτρων, ενώ η έκδοση μειωμένης παραγωγής δίνει 100 χλμ. Αυτό επιτρέπει την καθημερινή οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων στην πόλη, δηλαδή σε αστικό περιβάλλον, αλλά και διασκεδαστικές περιηγήσεις μικρής κλίμακας μετά από τη δουλειά ή τα σαββατοκύριακα με απόλυτη ηρεμία.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου φορτίζεται με τη χρήση της ενσωματωμένης συσκευής φόρτισης είτε σε κανονική οικιακή πρίζα, σε wall box ή σε κοινόχρηστο φορτιστή. Όταν η μπαταρία είναι τελείως άδεια, ο χρόνος φόρτισης διαρκεί 4 ώρες και 20 λεπτά. Με τον ταχυφορτιστή, που διατίθεται προαιρετικά, ισχύος έως και 6,9 kW, ο χρόνος φόρτισης μειώνεται στη μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά, αν η μπαταρία είναι εντελώς άδεια. Αν η στάθμη της μπαταρίας βρίσκεται στο 20% και φορτιστεί ως το 80%, ο χρόνος φόρτισης μειώνεται στα μόλις 45 λεπτά με τον προαιρετικό ταχυφορτιστή. Αξίζει, δε, να αναφέρουμε ότι διατίθεται και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (ASC), αντίστοιχο με αυτό των μοτοσικλε΄των με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!