Μπαταρίες από οχήματα Toyota σε αιολικό πάρκο

Μπαταρίες από ηλεκτρικά οχήματα της Toyota θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά για την αποθήκευση ενέργειας στο αιολικό πάρκο Eurus Tahirotai.

Μπαταρίες από οχήματα Toyota σε αιολικό πάρκο

Μπαταρίες από ηλεκτρικά οχήματα της Toyota θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά για την αποθήκευση ενέργειας στο αιολικό πάρκο Eurus Tahirotai.

Η Toyota και η Tokyo Electric Power Company (TEPCO), εξέλιξαν ένα σύστημα στατικών μπαταριών εξόδου 1 MW και χωρητικότητας 3 MWh, που συνδυάζει την τεχνολογία λειτουργίας και τα πρότυπα ασφάλειας της TEPCO με την τεχνογνωσία της ιαπωνικής μάρκας αυτοκινήτων στις μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί στο αιολικό πάρκο Eurus Tashirotai από την Τoyota Tsusho Corporation και τη θυγατρική της, Eurus E.

Η αγορά μπαταριών αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται, λόγω της εξάπλωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και της παγκόσμιας τάσης για ουδετερότητα άνθρακα. Στο μέλλον, θα είναι απαραίτητη η χρήση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση και οι ανάγκες για αποθήκευση ενέργειας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και οικονομικής βελτίωσης.

Για το σκοπό αυτό, η TEPCO και η Toyota εξέλιξαν από κοινού ένα σταθερό σύστημα μπαταριών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα PCS, δηλαδή το σύστημα που χρησιμοποιεί μπαταρίες ως πηγή συνεχούς ρεύματος για την παροχή εναλλασσόμενου. Το πιλοτικό πρόγραμμα επαλήθευσης που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, θα επιβεβαιώσει τη λειτουργία και τις επιδόσεις του συστήματος, καθώς και τη σκοπιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων επιχειρηματικής χρήσης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Toyota θα συνεργαστεί με τις εταιρείες Toyota Industries Corporation, Toyota Tsusho Corporation και Denso Corporation για τη χρήση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων που είναι ασφαλείς, μακράς διάρκειας, υψηλής ποιότητας, χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την υλοποίηση μιας κυκλικής οικονομίας.

Επιπλέον, η TEPCO HD και η Τoyota θα προωθήσουν τη χρήση των μπαταριών σε ολόκληρη την κοινωνία συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους για την οικοδόμηση ενός ενεργειακού συστήματος τοπικής παραγωγής για τοπική κατανάλωση, με στόχο την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!