Από το 2026 και ηλεκτρική η Porsche Cayenne

Δίπλα στις υπόλοιπες εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες θα σταθεί η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Cayenne από το 2026.

Από το 2026 και ηλεκτρική η Porsche Cayenne

Δίπλα στις υπόλοιπες εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες θα σταθεί η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Cayenne από το 2026.

Με πωλήσεις που άγγιξαν τις 100.000 αυτοκίνητα η Caynne ήταν από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Porsche μέσα στο 2022. Στα σκαριά είναι η ανανεωμένη εκδοχή της, που βρίσκεται αυτό το διάστημα στους δρόμους, αλλά και εκτός για δοκιμές, λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν από το Zuffenhausen, η γερμανική εταιρεία δουλεύει πυρετωδώς πάνω σε μια ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου, η οποία θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

Πέρα από το ίδιο όνομα, δεν θα έχει πολλά άλλα κοινά στοιχεία με το μοντέλο που γνωρίζουμε, αφού θα «χτιστεί» πάνω σε μια νέα πλατφόρμα. Αυτή αναμένεται να είναι η Premium Platform Electric (PPE), στην οποία βασίζεται και η επερχόμενη γενιά της Macan. Θα υπάρχει συνεργασία και με την Audi όσον αφορά την εξέλιξη, αφού και αυτή με τη σειρά της θα την χρησιμοποιήσει στα Q6 e-tron και A6 e-tron.

Η απόδοση της ηλεκτρικής Cayenne αναμένεται να ξεπερνάει τους 600 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής, προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις που θα την φέρουν στην κορυφή της γκάμας των SUV. Αναμένεται επίσης να εφοδιάζεται με μια τεράστια μπαταρία άνω των 100 kWh, έχοντας τεχνολογία 800V και δυνατότητα φόρτισης με 270 kW.

Ωστόσο, αυτή η ηλεκτρική έκδοση δεν θα είναι η μοναδική στη γκάμα της Cayenne, αφού αναμένεται να σταθεί δίπλα σε αυτές με τους θερμικούς κινητήρες, οι οποίοι θα παραμείνουν για αρκετά ακόμα χρόνια στην παραγωγή. Κάτι που δεν θα γίνει με τις Porsche 718 Boxster και 718 Cayman που θα γίνουν αμιγώς ηλεκτρικές από το 2025.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!