Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Boxster και 718 Cayman

Η επερχόμενη γενιά των Porsche 718 Boxster και 718 Cayman του 2025 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές, χωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης στη γκάμα τους.

Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Boxster και 718 Cayman

Η επερχόμενη γενιά των Porsche 718 Boxster και 718 Cayman του 2025 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές, χωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης στη γκάμα τους.

Η Porsche οδεύει ολοταχώς προς τον ηλεκτρικό της μετασχηματισμό, που θα περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα της. Μεταξύ αυτών και τις 718 Boxster και 718 Cayman, που θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μοντέλα, με χρονιά κυκλοφορίας τους να έχει ορισθεί το 2025.

Αυτό το διάστημα κάνουν δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο, κάτω από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να εξελιχθούν ανάλογα. Η Porsche συνεχίζει να δίνει μια νότα πιο ανάλαφρη στις δοκιμές της, όπως πρόσφατα είχε κάνει με την Taycan που είχε στο πίσω μέρος της λογότυπα TDI που, κανονικά συνοδεύουν τις diesel εκδόσεις.

Εδώ, στην περίπτωση της 718 Boxster, διακρίνεται, όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, μια ψεύτικη απόληξη εξάτμισης, ενώ κάνει και θόρυβο, ανάλογο ενός μοντέλου με θερμικό κινητήρα. Αυτό ωστόσο, δεν είναι «πλάκα» της γερμανικής εταιρείας, αφού σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτικό τα ηλεκτρικά να έχουν ήχο για να προειδοποιούν τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες 718 Boxster και 718 Cayman δεν θα πατάνε σε εξελιγμένη μορφή της τρέχουσας πλατφόρμας, αλλά σε μία νέα, που θα εξελιχθεί ειδικά για αυτές, με κάποια όμως στοιχεία από την PPE (Premium Platform Electric), που χρησιμοποιείται από τις Porsche και Audi για την επερχόμενη ηλεκτρική Macan και το Q6 e-tron αντίστοιχα.

Το 2021 η Porsche είχε παρουσιάσει ως προεπισκόπηση ενός μικρού ηλεκτρικού μοντέλου, την Mission R. Ένα πρωτότυπο που βασίζεται στη σημερινή Cayman και με αγωνιστικά γονίδια δείχνει το μέλλον της εταιρείας και σε αυτό το κομμάτι.

Οι ηλεκτρικές Porsche Boxster και Cayman θα έχουν κίνηση στους πίσω τροχούς, με έναν κινητήρα στη θέση του σημερινού θερμικού. Σίγουρα ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και κάποια πιο ισχυρή εκδοχή με δύο κινητήρες και τετρακίνηση.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!