Ένα νέο ηλεκτρικό concept από τη Honda

Η Honda ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το e:N 2 concept, το οποίο έχει προορισμό την αγορά της Κίνας.

Ένα νέο ηλεκτρικό concept από τη Honda

Η Honda ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το e:N 2 concept, το οποίο έχει προορισμό την αγορά της Κίνας.

Μια νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων, την e:N, παρουσιάζει η Honda, που έχει προορισμό την αγορά της Κίνας, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Ένα ακόμα μοντέλα έρχεται να προστεθεί και να ενισχύσει αυτή τη γκάμα. Πρόκειται για το e:N2 Concept το οποίο αποτελεί προϊόν της κοινοπραξίας Dongfeng Honda και GAC Honda.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί συνέχεια της υπάρχουσας γκάμας που περιλαμβάνει τα e:NS1 και e:NP1, των δύο ηλεκτρικών SUV, που βρίσκονται ήδη στην αγορά. Το νέο e:N2 Concept υιοθετεί στοιχεία από το e:N GT Concept, ένα από τα πέντε ηλεκτρικά μοντέλα που προορίζονται αποκλειστικά για την Κίνα και παρουσιάστηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Με σχεδιαστικές καινοτομίες, ξεχωρίζει από οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά και σε αυτή τη φάση χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτό, δεν ανήκει σε κάποια υπάρχουσα κατηγορία αμαξώματος, όπως τονίζει εξάλλου και η Honda. Σύμφωνα με αναφορές το e:N2 Concept είναι ένα SUV.

Όσον αφορά το εσωτερικό του, δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία του ή στοιχεία που να περιγράφουν την αρχιτεκτονική του. Το δελτίο της Honda περιορίζεται στην περιγραφή ενός λιτού και πλήρως ψηφιακού εσωτερικού, που διαθέτει την πιο πρόσφατη εκδοχή του Honda Connect.

Για την κατασκευή του e:N2 Concept, χρησιμοποιείται η πλατφόρμα e:N Architecture F που εξελίχθηκε αποκλειστικά για τα μοντέλα της σειράς e:N. Όπως τονίζει η ίδια η Honda, «έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μοναδική οδηγική απόλαυση, εξαιρετική σταθερότητα και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά».

Στόχος της Honda είναι να λανσάρει στην Κίνα μέχρι το 2027, 10 μοντέλα της σειράς e:N, τα οποία θα συναρμολογούνται σε ειδικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων. Όλα τα μοντέλα της Honda στην Κίνα μετά το 2030 θα είναι είτε υβριδικά είτε πλήρως ηλεκτρικά και μέχρι το 2040, όλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!