SEAT MO 125 Performance: Το ηλεκτρικό scooter των ρεκόρ

Το SEAT MO 125 Performance κατέκτησε δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness σε 48 ώρες.

SEAT MO 125 Performance: Το ηλεκτρικό scooter των ρεκόρ

Το SEAT MO 125 Performance κατέκτησε δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness σε 48 ώρες.

Το νέο SEAT MO 125 Performance κέρδισε δύο τίτλους παγκόσμιου ρεκόρ Guinness αφού διένυσε περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα σε 48 συνεχόμενες ώρες. Η ομάδα SEAT MO διπλασιάζει την απόσταση του προηγούμενου παγκόσμιου ρεκόρ με πάνω από 1.430 χιλιόμετρα σε 24 ώρες, ενώ ο δημοσιογράφος Valerio Boni φτάνει τα 1.158 χιλιόμετρα μετά από 24 ώρες σόλο οδήγησης, όλα χρησιμοποιώντας το ίδιο eScooter.

Το αστικό eScooter αντάλλαξε τους δρόμους της πόλης με την πίστα για να δοκιμάσει τις επιδόσεις και την ποιότητά του κατά τη διάρκεια μιας ακραίας δοκιμής αντοχής – δύο συνεχόμενες ημέρες οδήγησης για να δούμε πόσα χιλιόμετρα θα μπορούσε να διανύσει σε 24 ώρες σε δύο διαφορετικές μορφές: ομαδική σκυταλοδρομία και σόλο οδήγηση.

Το αποτέλεσμα ήταν, 2.588 χιλιόμετρα σε 48 ώρες, περίπου το ισοδύναμο της απόστασης μεταξύ Βαρκελώνης και Ελσίνκι (Φινλανδία) σε ευθεία γραμμή. Στη δοκιμή σκυταλοδρομίας 24 ωρών κάλυψε 1.430,558 χιλιόμετρα, περισσότερο από τη διπλάσια δηλαδή απόσταση από τον προηγούμενο παγκόσμιο τίτλο ρεκόρ. Πέντε έμπειροι αναβάτες αντοχής οδηγούσαν εναλλάξ κάθε φορά που η μπαταρία άλλαζε κάθε 50 λεπτά περίπου.

Οι επόμενες 24 ώρες σόλο οδήγησης. Για τον Ιταλό δημοσιογράφο Valerio Boni, ο οποίος οδήγησε το ίδιο SEAT MO 125 Performance, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόταν για 24 ώρες για να πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, αλλά ήταν η πρώτη φορά που το έκανε με ηλεκτρικό όχημα. Κάλυψε 1.158,72 χιλιόμετρα μετά από 24 ώρες σόλο οδήγησης, με μικρές στάσεις για να αλλάζει μπαταρίες λίγο παραπάνω από κάθε μία ώρα και περιστασιακά διαλείμματα 40 λεπτών.

Το SEAT MO 125 Performance θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην έκθεση μοτοσικλετών EICMA στο Μιλάνο της Ιταλίας στις 8 Νοεμβρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!