Audi Charging Hub: Πιες έναν καφέ όσο φορτίζεις

Η γερμανική εταιρεία θα δημιουργήσει χώρους φόρτισης με σαλόνι για το χρόνο αναμονής

Audi Charging Hub: Πιες έναν καφέ όσο φορτίζεις

Η γερμανική εταιρεία θα δημιουργήσει χώρους φόρτισης με σαλόνι για το χρόνο αναμονής

Οι ταχυφορτιστές αυξάνουν την πρακτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, περιορίζοντας κατά πολύ το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας. Πώς όμως μπορείς να περνάς δημιουργικά την ώρα σου, έστω και για το σύντομο διάστημα 20-30 λεπτών;

Η Audi σκέφτηκε τη λύση για τους πελάτες της. Θα δημιουργήσει μία σειρά από σημεία ταχυφόρτισης με χώρους lounge, για την αναμονή των οδηγών. Ήδη αναζητά το χώρο για το πρώτο Audi Charging Hub στη Γερμανία, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει προς τα τέλη του καλοκαιριού. Κατά την πιλοτική λειτουργία, θα επιτρέπεται η φόρτιση και η είσοδος στο lounge και σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων από άλλες μάρκες.

Οδηγούμε το ηλεκτρικό supercar, Audi e-tron GT

Οι κατασκευές θα βασίζονται σε κοντέινερ και θα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε νέο σημείο. Μπαταρίες που κινούσαν παλαιότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν δεύτερη ζωή, χρησιμεύοντας για την αποθήκευση της απαραίτητης ενέργειας. Φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του σταθμού θα προσφέρουν επιπλέον πράσινη ενέργεια. Δεν θα απαιτείται δηλαδή σύνδεση με γραμμές υψηλής τάσης, κάτι που θα ήταν χρονοβόρο και κοστοβόρο.

Κάθε charging hub της Audi θα είναι χωρητικότητας 2,45 MWh και θα επιτρέπει την ταυτόχρονη φόρτιση έως 6 αυτοκινήτων σε ταχυφορτιστή 300 kW. Όση ώρα απαιτείται για την φόρτιση ενός μοντέλου της Audi (π.χ. το e-tron GT χρειάζεται 23 λεπτά για τη φόρτιση 5-80% σε φορτιστή 270 kW), ο οδηγός του θα μπορεί να χαλαρώνει στο σαλόνι στον πάνω επίπεδο, με ένα αναψυκτικό ή ένα σνακ, ή σερφάροντας στο διαδίκτυο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!