Η επιστροφή του Opel Manta (video)

Αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό με 147 ίππους και 200 χλμ. αυτονομία

Η επιστροφή του Opel Manta (video)

Αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό με 147 ίππους και 200 χλμ. αυτονομία

Μετά από 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Manta, η Opel παρουσιάζει το πρώτο αναπαλαιωμένο ιστορικό της αυτοκίνητο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το Manta GSe ElektroMOD συνδυάζει τα στιλιστικά στοιχεία του δίθυρου coupe της δεκαετίας του ’70 με σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τα φώτα LED, η μάσκα Vizor που μεταδίδει μηνύματα και το ψηφιακό ταμπλό Pure Panel.

Μπορεί το ηλεκτρικό Manta να είναι one-off μοντέλο, όμως αποτελεί την είσοδο της Opel στην κοινότητα όσων μετατρέπουν παλαιά αυτοκίνητα σε RestoMod, ενσωματώνουν δηλαδή σε αυτά σύγχρονα συστήματα κίνησης και άνεσης, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν και σήμερα χωρίς περιορισμούς.

«Το Manta GSe συνδυάζει την παράδοση της Opel με τη σημερινή δέσμευση για κινητικότητα χωρίς ρύπους. Η Opel είναι ήδη στην ηλεκτρική εποχή με αρκετά μοντέλα και πλέον το θρυλικό Manta είναι και αυτό ηλεκτρικό», σχολίασε ο CEO της γερμανικής μάρκας, Michael Lohscheller.

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Opel Mokka-e

Τη θέση του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 105 ίππων της έκδοσης GT/E έχει πάρει κάτω από το μαύρο καπό ένα ηλεκτρικό μοτέρ 147 ίππων και 255 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς, όπως στο κλασσικό Manta. Οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών της Ronal πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 195/40 μπροστά και 205/40 πίσω.

Η αυτονομία ανέρχεται σε 200 χλμ, καθώς η Opel έχει τοποθετήσει μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου (χωρητικότητας 31 kWh), προφανώς για να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το βάρος. Άλλωστε η μεγάλη αυτονομία δεν είναι το ζητούμενο σε ένα ιστορικό αυτοκίνητο.

Όπως και τα ηλεκτρικά Corsa-e και Mokka-e, έτσι και το Manta GSe προσφέρει στον οδηγό του τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Μέσω του διαθέσιμου φορτιστή 9 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από 4 ώρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!